ΑΘΗΝΑ
00:19
|
17.04.2024
Η ατζέντα των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και η βέβαιη συνάντηση των Μπλίνκεν-Τσαβούσογλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Βουκουρέστι για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα παραστεί στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (περί ώρα 14:30), στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας Τομπίας Μπίλστρομ και Πέκα Χααβίστο αντιστοίχως. 

Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο Ουκρανικό και οι νέες επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε Συρία και βόρεια Ιράκ.

Στο περιθώριο των εργασιών αναμένεται συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τέλος, διπλωματικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει προγραμματιστεί τετ α τετ των κυρίων Δένδια-Τσαβούσογλου, αλλά δεν αποκλείουν η τουρκική πλευρά να επιδιώξει την τελευταία στιγμή ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Τέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με την Καναδή ομόλογό του Μέλανι Τζολί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Νεμπένζια: Υποκρισία η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ

Διεθνής Σύνοδος για το Σουδάν στο Παρίσι

Ξεκαθάρισμα… διαφορών Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα