ΑΘΗΝΑ
12:47
|
30.11.2023
Συνεχίζονται οι δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει την δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη απαίτησαν με συμβολική κινητοποίησή τους σήμερα λίγο μετά τις 6 το πρωί στο υπουργείο Υγείας Σωματεία των υγειονομικών και των νοσοκομειακών γιατρών.

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη – Όλοι στην απεργία» έγραφε το γιγαντοπανό που ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου. 

«Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» και «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία – Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν υγεία» φώναζαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. 

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί κατήγγειλαν την παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους γιατρούς που ήταν στην είσοδο του υπουργείου.

Για σήμερα ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ έχουν κηρύξει νέα 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

«Θέλουμε οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο νοσοκομείο. Δε θέλουμε να βγάζουν από την τσέπη τους για να περάσουν την πόρτα του νοσοκομείου και του γιατρού», «Δε δεχόμαστε να κοιτάμε τους ασθενείς μας στην τσέπη» σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Παράλληλα καλούν όλο το λαό στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Πέμπτη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στη 1 μ.μ. στη Βουλή. Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει και 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα στην Αττική. Στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ (12 μ. μέχρι 3 μ.μ.). 

Με πληροφορίες από 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε συμφωνία η Ε.Ε. για την προστασία των δημοσιογράφων από «αγωγές SLAPP»

28η Διάσκεψη για το κλίμα: Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να γίνουν παρελθόν

Χάρη για απελευθέρωση δόθηκε στον αμφιλεγόμενο πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι

Εξοργισμένος ο Ίλον Μασκ τα βάζει με τους διαφημιστές που εγκαταλείπουν το X

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα