ΑΘΗΝΑ
00:12
|
02.02.2023
Συνεχίζονται οι δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει την δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη απαίτησαν με συμβολική κινητοποίησή τους σήμερα λίγο μετά τις 6 το πρωί στο υπουργείο Υγείας Σωματεία των υγειονομικών και των νοσοκομειακών γιατρών.

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη – Όλοι στην απεργία» έγραφε το γιγαντοπανό που ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου. 

«Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός» και «Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία – Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν υγεία» φώναζαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. 

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί κατήγγειλαν την παρουσία των κατασταλτικών δυνάμεων καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους γιατρούς που ήταν στην είσοδο του υπουργείου.

Για σήμερα ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ έχουν κηρύξει νέα 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

«Θέλουμε οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο νοσοκομείο. Δε θέλουμε να βγάζουν από την τσέπη τους για να περάσουν την πόρτα του νοσοκομείου και του γιατρού», «Δε δεχόμαστε να κοιτάμε τους ασθενείς μας στην τσέπη» σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Παράλληλα καλούν όλο το λαό στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Πέμπτη στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στη 1 μ.μ. στη Βουλή. Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει και 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα στην Αττική. Στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ (12 μ. μέχρι 3 μ.μ.). 

Με πληροφορίες από 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή ΕΣΗΕΑ στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Κούγια

Βίντεο τουρκικής απόπειρας εμβολισμού ελληνικού περιπολικού στο Φαρμακονήσι

Σύλληψη 4 ανηλίκων για το μαχαίρωμα 15χρονου

Φάντομ και Θεοδωρικάκος: Την ίδια μέρα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα