ΑΘΗΝΑ
20:12
|
19.04.2024
Έως και την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου - Νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την συνέχιση των κινητοποίησεών τους με αποχή από το έργο της καθαριότητας μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνέλευση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο.

Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και μια εβδομάδα ζητούν την παροχή «όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας και αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους καθώς και άμεση πληρωμή δεδουλευμένων εξαιρέσιμων και νυχτερινών και επανακαθορισμό των προγραμμάτων εργασίας για Σάββατο-Κυριακή».

Συγκεκριμένα, στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του δημαρχιακού μεγάρου, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με συνέχιση της αποχής από την καθαριότητα την Τετάρτη

«Μπροστά στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό της διοίκησης του δήμου για τα αιτήματα μας, συνεχίζουμε και διεκδικούμε: -Προσλήψεις προσωπικού και σωστή διαχείριση και κατανομή στις υπηρεσίες του υπάρχοντος προσωπικού. -Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. -Χορήγηση όλων των Μ.Α.Π. και αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους. -Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων εξαιρέσιμων και νυχτερινών. Επανακαθορισμό των προγραμμάτων εργασίας για Σάββατο-Κυριακή. Να σταματήσει εργαζόμενοι να δουλεύουν για 2 και 3 Σαββατοκύριακα και να πληρώνονται ψίχουλα. -Τήρηση όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

O δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας σε δήλωσή του κάνει λόγο για μικρές μειοψηφίες που κρατούν όμηρο την πόλη και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Φουντούκης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «στην αποχή συμμετέχει η πλειοψηφία των εργαζομένων. Γίνεται μερική αποκομιδή των απορριμμάτων και θα συνεχίσει να γίνεται. Είμαστε στα εργοτάξια, απέχουμε από την εργασία μας. Είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων της διοίκησης».

Κατά τη διάρκεια της αποχής, η αποκομιδή από νοσοκομεία και λαϊκές αγορές γίνεται κανονικά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πηγή: alterthess.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα