ΑΘΗΝΑ
17:23
|
20.04.2024
Υπενθυμίζεται ότι το αμφιλεγόμενο μέτρο δεν έχει πάψει να ισχύει και για τους μη εμβολιασμένους για covid-19 εργαζόμενους σε άλλους τομείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες όφειλαν να έχουν επαναξιολογήσει την αναγκαιότητα του μέτρου, το υπουργείο Υγείας οφείλει να επαναφέρει στις θέσεις τους τους μη εμβολιασμένους για covid-19 υγειονομικούς που παραμένουν για πάνω από ένα χρόνο σε αναστολή.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Θάνος Πλεύρης, οι μη εμβολιασμένοι για covid-19 υγειονομικοί θα επιστρέψουν στις θέσεις τους από την 1η Ιανουαρίου.  «Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι μία επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία απόφαση», είχε αναφέρει σχετικά ο υπουργός, υποσχόμενος να θέσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για την κατάρτιση ενός αυστηρού πρωτοκόλλου επιστροφής των υγειονομικών σε αναστολή.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή Rapid Test) ίσως και 2 φορές την εβδομάδα, που θα πληρώνουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι το αμφιλεγόμενο (ως προς την αποτελεσματικότητά του σε συνάρτηση με τη βλαπτική διάκριση που συνιστά για τους εργαζόμενους που το υφίστανται) μέτρο δεν έχει πάψει να ισχύει και για τους μη εμβολιασμένους για covid-19 εργαζόμενους σε άλλους τομείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα