ΑΘΗΝΑ
05:44
|
27.04.2024
Η διόρθωση επιβεβαιώθηκε από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ντάνα Σπίναντ. «Η θεία Ούρσουλα δέχθηκε καρπαζιά από τα αφεντικά της», σχολίασε ο Μεντβέντεφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διόρθωση της ομιλίας της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο σημείο που ανέφερε τα θύματα της Ουκρανίας, είναι «ταπεινωτική» για την Ε.Ε. και δείχνει ότι δεν είναι παρά μια μαριονέτα των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Είναι προφανές ότι η θεία Ούρσουλα δέχθηκε καρπαζιά από τα αφεντικά της στην Ουάσιγκτον», είπε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο VK. «Φάνηκε να πονάει, επίσης. Φαίνεται εξαιρετικά ταπεινωτικό».

«Δεν υπάρχει Ε.Ε., υπάρχει μόνο η 51ο [αμερικανική] Πολιτεία», συμπλήρωσε.

Η φον ντερ Λάιεν ανέφερε στην ομιλία της ότι 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες μέχρι στιγμής, όπως και 20.000 πολίτες.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, το σχετικό tweet στον λογαριασμό της εξαφανίστηκε. Η αναφορά αφαιρέθηκε επίσης από τη μεταγραφή της ομιλίας στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αφαιρέθηκε από το βίντεο που μοιράστηκε ξανά η Κομισιόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διόρθωση επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ντάνα Σπίναντ, να λέει ότι ο αριθμός ήταν μια «εκτίμηση» από «εξωτερικές πηγές» και πως η φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε σε όλα τα θύματα – σε όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μαζί. Η Σπίναντ ευχαρίστησε επίσης όλους όσους «επισήμαναν την ανακρίβεια» στην αρχική ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επισημαίνεται ότι στην ίδια ομιλία στην οποία εξέφερε τη συγκεκριμένη «ανακρίβεια», η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την πρόθεση της Κομισιόν να συγκροτήσει ένα «ειδικό δικαστήριο», που θα καταδικάσει τη Ρωσία, ώστε να καταστεί δυνατή η κατάσχεση των παγωμένων από την Ε.Ε. ρωσικών κεφαλαίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα