ΑΘΗΝΑ
07:34
|
05.05.2024
Η Κίνα και η Ρωσία έχουν δηλώσει ότι τα πολεμικά τους αεροσκάφη πραγματοποιούσαν τακτικές κοινές ασκήσεις στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινεζικά και ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν την ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Νότιας Κορέας χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση προς την Σεούλ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Yonhap που επικαλείται την Επιτροπή των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Κορέας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δύο κινεζικά και έξι ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν από τις Νοτιοκορεατικές δυνάμεις μεταξύ 05.30 και 07.00 σήμερα το πρωί, τοπική ώρα.

Η Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Κορέας ανέπτυξε μαχητικά αεροσκάφη και έλαβε «τακτικά μέτρα προετοιμασίας για απρόοπτα», σύμφωνα με αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

«Ο στρατός μας απέστειλε μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας για την εφαρμογή πάγιων μέτρων», ανέφεραν οι στρατιωτικές αρχές της Σεούλ, επισημαίνοντας πως τα αεροσκάφη της Κίνας και της Ρωσίας δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Σεούλ.

Η ζώνη αεράμυνας είναι μια περιοχή όπου οι χώρες απαιτούν από τα ξένα αεροσκάφη να λάβουν ειδικά μέτρα για την ταυτοποίησή τους. Σε αντίθεση με τον εναέριο χώρο μιας χώρας – τον αέρα πάνω από το έδαφος και τα χωρικά ύδατά της – δεν υπάρχουν διεθνείς κανόνες που να διέπουν τις ζώνες αεράμυνας.

Η ρωσική πλευρά έχει υποστηρίξει στο παρελθόν, πολλές φορές, ότι η «ζώνη ταυτοποίησης της αεροπορικής άμυνας» δημιουργήθηκε από τη Σεούλ μονομερώς και δεν δημιουργεί νομικές υποχρεώσεις για άλλα κράτη. Οι πτήσεις της ρωσικής αεροπορίας είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ανέφερε η ρωσική πρεσβεία. 

Το Πεκίνο, από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ζώνη δεν είναι εδαφικός εναέριος χώρος και ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να απολαμβάνουν ελευθερία κινήσεων εκεί.

Η Ιαπωνική Δύναμη Αεροπορικής Αυτοάμυνας σήκωσε επίσης μαχητικά αεροσκάφη μετά την πτήση των κινεζικών βομβαρδιστικών από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπου ενώθηκαν με δύο ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Τόκιο σε δελτίο Τύπου.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν δηλώσει ότι τα πολεμικά τους αεροσκάφη πραγματοποιούσαν τακτικές κοινές ασκήσεις στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα