ΑΘΗΝΑ
11:06
|
20.04.2024
Σύμφωνα με το Bloomberg, σχεδόν οι μισές από τις μέσω θαλάσσης εισαγωγές ντίζελ της Ε.Ε. και του Η.Β. τον Νοέμβριο προέρχονταν από τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρώπη συνεχίζει να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη Ρωσία για να τροφοδοτείται με ντίζελ, ανέφερε το Bloomberg την Τρίτη, σημειώνοντας ότι η Γηραιά Ήπειρος χρειάζεται να βρει νέες προμήθειες με λιγότερες από δέκα εβδομάδες να απομένουν μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέες της κυρώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Vortexa, που επικαλείται το Bloomberg, σχεδόν οι μισές από τις μέσω θαλάσσης εισαγωγές ντίζελ της Ε.Ε. και του Η.Β. για τις πρώτες 24 ημέρες αυτού του μήνα προέρχονταν από τη Ρωσία.

Το επίπεδο εξάρτησης φέρεται να αυξήθηκε από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη συνολική αύξηση των εισαγωγών της Ευρώπης, για να αντιμετωπιστεί η μείωση της παραγωγής της Γαλλίας λόγω των μεγάλων απεργιών στα διυλιστήριά της.

Δεξαμενόπλοια παρέδιδαν κατά μέσο όρο 1,34 εκατομμύρια βαρέλια ντίζελ την ημέρα την περίοδο μεταξύ 1ης και 24ης Νοεμβρίου στην Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα συγκεντρωμένα στοιχεία. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τον Οκτώβριο, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο για τους πρώτους 10 μήνες του έτους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Ρωσία παρείχε περίπου 600.000 βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο τους πρώτου δέκα μήνες του έτους, που αντιστοιχούν στο 45% των συνολικών εισαγωγών της Ευρώπης.

«Η χώρα εξακολουθεί να είναι μακράν ο μεγαλύτερος εξωτερικός προμηθευτής της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγοραστές θα αντιμετωπίσουν μια έντονη κρίση εκτός και αν μπορέσουν να προμηθευτούν περισσότερα βαρέλια από αλλού για να καλύψουν το κενό», αναφέρει το Bloomberg.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα