ΑΘΗΝΑ
20:37
|
26.04.2024
Ο ανεμοστρόβιλος που σκότωσε μητέρα και γιο ήταν ένας από τους περίπου 30 που αναφέρθηκαν σε Μισισίπι και Αλαμπάμα, όπου 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μητέρα και το ανήλικο παιδί της σκοτώθηκαν από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στην Αλαμπάμα. Επρόκειτο για έναν από τους δεκάδες που έπληξαν σήμερα την πολιτεία προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές και διακοπές ρεύματος.

Η 39χρονη μητέρα και ο 8χρονος γιος της βρήκαν τον θάνατο, όταν ένα μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω στο σπίτι της οικογένειας στην κοινότητα Φλάτγουντ βόρεια της πρωτεύουσας της πολιτείας, Μοντγκόμερι.

Ήταν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και κάτοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν τις σειρήνες περίπου δύο λεπτά προτού χτυπήσει ο ανεμοστρόβιλος.

Ο ανεμοστρόβιλος ήταν ένας από τους περίπου 30 που αναφέρθηκαν σε Μισισίπι και Αλαμπάμα, όπου 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η κομητεία Μοντγκόμερι είναι μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. «Πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε έως ότου βεβαιωθούμε ότι όλοι οι κάτοικοι είναι καλά. Αυτή είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας», είπε ο σερίφης Ντέρικ Κάνινγκχαμ.

Στις κεντρικές και νότιες αμερικανικές πολιτείες οι ανεμοστρόβιλοι αποτελούν συχνό φαινόμενο. Τον Δεκέμβριο του 2021, περίπου 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν περιοχές του Κεντάκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα