ΑΘΗΝΑ
09:43
|
25.04.2024
Το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει τα επόμενα βήματα της επιχείρησης σύλληψης των αγελάδων, καθώς όλες οι προηγούμενες προσπάθειες απέτυχαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφού η κυβέρνηση, η αστυνομία και φιλοζωικές οργανώσεις απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν, η Μαρί-Αντρέ Καντορέτ, επικεφαλής του μικρού καναδικού χωριού Σεν-Σεβέρ, που αριθμεί μόλις 320 κατοίκους, χρειαζόταν ενισχύσεις.

Οκτώ έφιπποι καουμπόηδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, εξοπλισμένοι με drone και συρματοπλέγματα. Η αποστολή των καουμπόηδων ήταν το να συλλάβουν μια ομάδα νεαρών αγελάδων που δραπέτευσαν το καλοκαίρι και συνέχισαν να τριγυρνούν σπέρνοντας τον όλεθρο και προκαλώντας ζημιές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων στο χωριό.

Οι προσπάθειές τους, ωστόσο απέτυχαν. «Κατάφεραν να τις περικυκλώσουν», είπε η Καντορέτ, «αλλά, δυστυχώς, οι δαμαλίδες πέρασαν από ένα χωράφι με καλαμπόκι που δεν είχε ακόμη τρυγηθεί και διέφυγαν. «Δεν έμενε πλέον τίποτα να κάνουμε».

Η ιστορία των πάνω από 20 αγνοούμενων ζώων έχει τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και του κοινού σε όλη τη γαλλόφωνη επαρχία του Κεμπέκ, με το υπουργείο Γεωργίας να χαρακτηρίζει την κατάσταση «σύνθετη και άνευ προηγουμένου».

Την περασμένη εβδομάδα το θέμα έφτασε ακόμη και στη Γερουσία του Καναδά , καθώς η γερουσιαστής Τζούλι Μίβιλ-Ντεσενέ εξέφρασε τον «θαυμασμό» της για τα νεαρά βοοειδή, τα οποία «ανέκτησαν την ελευθερία τους».

Για το μικροσκοπικό χωριό, το έπος των νεαρών αγελάδων εξελίχθηκε σε πηγή πονοκεφάλου. Από τότε που πήγε στα μέσα ενημέρωσης, η Καντορέτ είπε ότι έχει λάβει περισσότερα από 200 email από θεατές, που προτείνουν λύσεις για να τεθεί ένα τέλος στο δράμα.

Οι αγελάδες, από τον Ιούλιο που το έσκασαν, τα βγάζουν πέρα τρώγοντας καλαμπόκι και άλλες καλλιέργειες και πίνοντας από ρυάκια της περιοχής.

Αλλά με τη συγκομιδή να έχει ολοκληρωθεί και με τις θερμοκρασίες να πέφτουν, η κατάσταση έχει γίνει πιο σοβαρή. «Είχαν ένα ελεύθερο μπουφέ για όλο το καλοκαίρι», «αλλά τώρα που μιλάμε, οι σοδειές έχουν τελειώσει. Δεν μένουν πολλά για φαγητό… είναι πραγματικά επείγουσα ανάγκη να τις βρείτε και να τις πιάσετε», είπε η Καντορέτ.

Το Σάββατο, το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Τροφίμων του Κεμπέκ δήλωσε ότι έχει αναπτύξει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα της αποστολής σε συντονισμό με άλλους φορείς.

Το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Αγροτικών Παραγωγών δήλωσε τη Δευτέρα ότι το «σχέδιο» είναι να χρησιμοποιηθούν στρατηγικά τοποθετημένες ταΐστρες για την παροχή τροφής στις αγελάδες και αυτές να συλληφθούν όταν βρεθεί η κατάλληλη στιγμή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα