ΑΘΗΝΑ
10:49
|
25.04.2024
Αγωνιστικό ραντεβού στη 1 το μεσημέρι δίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ενάντια στο νομοσχέδιο Γκάγκα που διαλύει ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μεγάλα συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις όλης της χώρας, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που εισάγεται σήμερα για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από την ΟΕΝΓΕ και όλες τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών που κάνουν λόγο για «έκτρωμα» και καλούν και σήμερα Πέμπτη, σε συγκεντρώσεις και

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει πως πρόκειται για νομοσχέδιο «οδοστρωτήρα» που σαρώνει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία και έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε στάση εργασίας (11 π.μ. με 3 μ.μ.). Με απόφαση της ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 12 μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Στην Αθήνα μεγάλο συλλαλητήριο προγραμματίζεται στη 1 μ.μ. στη Βουλή. Στάση εργασίας για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση έχουν προκηρύξει από τις 12 μ. μέχρι τις 3 μ.μ. τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών διοργανώνει κινητοποίηση στη 1 μ.μ., στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ. Καλεί και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΝΤ ΑΔΕΔΥ), η οποία προκήρυξε στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ. Επίσης, συλλαλητήριο προγραμματίζεται για τις 6 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων.

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας.

Στην Πάτρα, στη 1 μ.μ., έξω από την 6η ΥΠΕ.
Στο Αγρίνιο, στη 1 μ.μ., στο νοσοκομείο.
Στην Αλεξανδρούπολη, στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο. 
Στα Γιάννενα, στις 12μ., στην Περιφέρεια.
Στον Βόλο, στη 1 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.
Στα Γιαννιτσά, 1.30 μ.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.
Στα Γρεβενά, στις 11 π.μ.  στην πύλη του νοσοκομείου. 
Στην Δράμα, στις 11.30 π.μ., στην πύλη του νοσοκομείου
Στο Ηράκλειο, στις 12 μ., στην πλ. Ελευθερίας.
Στην Ικαρία, συγκεντρώσεις στις 12.30 μ.μ., στο προαύλιο του νοσοκομείου και  στις 6 μ.μ., στην πλ. Ευδήλου. 
Στην Καβάλα, κινητοποίηση στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. 
Στην Καρδίτσα, στις 12.30 μ.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.
Στην Καστοριά, στις 8.30 π.μ., έξω από την πύλη του νοσοκομείου.
Στην Κατερίνη, συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο Συντριβάνι – Πλατάνι.
Στην Κέρκυρα, κινητοποίηση στις 12μ., στο Γενικό Νοσοκομείο.
Στην Κοζάνη, συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία.
Στην Κω, συγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., έξω από το νοσοκομείο.
Στη Λάρισα, συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στη Λέρο, στις 10.30 π.μ., έξω από το νοσοκομείο.
Στη Λέσβο, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι καλώντας σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.
Στη Λευκάδα, συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στο νοσοκομείο.
Στη Λήμνο, συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στο νοσοκομείο (από την πλευρά των εξωτερικών ιατρείων).
Στη Λιβαδειά, συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην είσοδο των  Επειγόντων του νοσοκομείου.
Στη Σάμο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου καλεί σε συγκέντρωση 12μ., στο προαύλιο του νοσοκομείου και στις 6 μ.μ., στην πλ. Πυθαγόρα στο Βαθύ.
Στις Σέρρες, στις 9 π.μ., στο νοσοκομείο.
Στη Σύρο, στις 12μ., στην πύλη του νοσοκομείου.
Στα Τρίκαλα, στις 12.30 μ.μ., στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου
Στην Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στη 1 το μεσημέρι, στην κεντρική είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.
Στα Χανιά, στις 11 π.μ., στην πύλη του Νοσοκομείου.
Στη Χίο, στις 6 μ.μ., στην είσοδο της Απλωταριάς.

Απάντηση της ΟΕΝΓΕ στις προκλητικές δηλώσεις Πλεύρη

«Προκλητική και υποτιμητική» για τον αγώνα των υγειονομικών χαρακτήρισε η ΟΕΝΓΕ την χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος έκανε λόγο για Μειοψηφίες που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Η ΟΕΝΓΕ απάντησε:

Ο κ. υπουργός σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή επιχείρησε να παρουσιάσει ως μειοψηφία τις αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Είπε χαρακτηριστικά ότι τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό και όχι στους συνδικαλιστές και ότι ο λαός εκλέγει κυβερνήσεις.

Να του εξηγήσουμε κάτι.

Οι αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών και συνολικά των υγειονομικών είναι για να μπορεί να έχει πραγματική πρόσβαση ο λαός στα δημόσια νοσοκομεία, πράγμα το οποίο καταργείται από το νομοσχέδιο του υπουργείου. Ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις είναι για να μπορούν ανεξάρτητα από το εισόδημα τους να απολαμβάνουν σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας οι ασθενείς και να μη στέλνονται ευθέως ή δια της πλάγιας οδού στους επιχειρηματίες της υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί παλεύουν για αυξήσεις μισθών, εφαρμογή των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου πάγου που υποχρεώνουν την πολιτεία να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα προ των περικοπών του 2012. Απορρίπτουμε συνολικά τις μισθολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, δεν εξαγοραζόμαστε, ούτε λοξοκοιτάμε τις τσέπες των ασθενών για έξτρα εισόδημα.

Ο κ. υπουργός αν θέλει να δει ισχνές μειοψηφίες δεν έχει παρά να κοιτάξει στον καθρέφτη του. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας, δεν έχει κατορθώσει να βρει ούτε μια Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, ούτε έναν Ιατρικό Σύλλογο, ούτε γενικά κανένα φορέα υγειονομικών που να συμφωνεί με το νομοσχέδιο – νεκροθάφτη της δημόσιας περίθαλψης. Τόσο η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις μέλη της με ομόφωνες αποφάσεις, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Ιατρικοί Σύλλογοι μέλη του ΠΙΣ, έχουν ταχθεί δημόσια και ξεκάθαρα ενάντια στο νομοσχέδιο. Ισχνή μειοψηφία μέσα τον ιατρικό κλάδο είναι η κ. Γκάγκα και οι μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού υποστηρικτές της.

Για τις αρχαιρεσίες της ΟΕΝΓΕ ψήφισαν 10.000 νοσοκομειακοί γιατροί και με συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτουν το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθολικά, χωρίς αστερίσκους.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κύριος Πλεύρης εχθρεύεται τη συλλογική οργανωμένη δράση των εργαζομένων στα σωματεία τους. Όμως όπως ο λαός εκλέγει κυβερνήσεις, έτσι και οι εργαζόμενοι εκλέγουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Οι 10.000 νοσοκομειακοί γιατροί που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, μας ανέθεσαν την αποστολή να οργανώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα