ΑΘΗΝΑ
16:45
|
26.04.2024
Η Νεφέλη Α., φωτορεπόρτερ, αποτύπωσε στην κάμερα τις φωνές, τις απειλές και τη βία των αστυνομικών προς τους συγκεντρωμένους και προς την ίδια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση των αστυνομικών στα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας εξασφάλισε η ιστοσελίδα news247.gr. Το βίντεο τράβηξε η 20χρονη Νεφέλη Α., φοιτήτρια της Leica Academy, η οποία βρέθηκε στον χώρο την ώρα της βίαιης εκκένωσης από δυνάμεις της αστυνομίας.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 22 Νοεμβρίου, αστυνομικοί εισέβαλαν στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο κέντρο της Αθήνας, για τη σύλληψη ενός 27χρονου που κατηγορείται για εμπρηστική επίθεση.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν δεύτερη έφοδο, ενώ στον χώρο συγκεντρώθηκε κόσμος σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους ενοίκους των Προσφυγικών. Επικράτησε ένταση και διατάχθηκε η βίαιη εκκένωση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 78 άτομα.

Στο βίντεο της 20χρονης φοιτήτριας αποτυπώνεται η βία και προκλητικότητα των αστυνομικών, οι οποίοι φωνάζουν και απειλούν τους παρευρισκόμενους πολίτες να κάτσουν στα γόνατα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι τους.

Η νεαρή κοπέλα περιγράφει τα όσα συνέβησαν, ενώ έχει καταγράψει τις φωνές, τις απειλές των αστυνομικών προς τους συγκεντρωμένους και προς την ίδια.

Κάποια στιγμή, όταν οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι η Νεφέλη τραβούσε βίντεο της πήραν την κάμερα και όπως μαρτυρεί η ίδια, «μου είπαν ότι επέλεξα λάθος επάγγελμα», όταν δήλωσε πως είναι φωτορεπόρτερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα