ΑΘΗΝΑ
13:17
|
24.04.2024
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν από τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ως επικεφαλής τοπικών δυνάμεων της Ισλαμικής Τζιχάντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην  κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά από σφοδρές συγκρούσεις, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες σε οκτώ.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι οι άνδρες που σκοτώθηκαν την Πέμπτη ήταν ο 27χρονος Naeem Jamal al-Zubaidi και ο 26χρονος Mohammed Ayman al-Saadi. Ένας ακόμα άνδρας ανακοινώθηκε πως τραυματίστηκε.

Το τάγμα της Τζενίν των Ταξιαρχιών al-Quds της Ισλαμικής Τζιχάντ ανέφερε ότι οι άνδρες που δολοφονήθηκαν ήταν δύο από τους αρχηγούς του.

Τα πτώματα των δύο ανδρών μεταφέρθηκαν από παλαιστίνια πλήθη από το νοσοκομείο Ibn Sina στους δρόμους του προσφυγικού καταυλισμού Τζενίν.

Η Φατάχ και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις κάλεσαν σε απεργία στην Τζενίν, Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό την Τετάρτη, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια επιδρομής στο Γιαμπάντ, κοντά στην Τζενίν. Το πρακτορείο WAFA κατονόμασε τον 25χρονο ως Mohammed Tawfiq Badarneh.

Οι θάνατοι αυτής της εβδομάδας ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ φέτος σε 210, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί τακτικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, την οποία έχει καταλάβει παράνομα από το 1967, αλλά έχει αυξήσει τη συχνότητα φέτος σε μια προσπάθεια να καταστείλει την αυξανόμενη αντίσταση από τις ομάδες , ιδιαίτερα στη Τζενίν και τη Ναμπλούς.

Ισραηλινή μονάδα απομακρύνθηκε από τη Δυτική Όχθη

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε, χθες Τετάρτη, ότι απομακρύνει προσωρινά μια μονάδα υπερορθοδόξων στρατιωτών από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που θεωρείται υπεύθυνη για τον θάνατο 78χρονου Παλαιστινιο-Αμερικανού μετά τη σύλληψή του στις αρχές της χρονιάς.

Ο στρατός ανέφερε ότι το τάγμα Netzah Yehuda (Judea Forever) θα μεταφερθεί στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν μέχρι το τέλος του έτους.

Η ανακοίνωση δεν κάνει καμία αναφορά στον θάνατο του Ομάρ Άσαντ, ο οποίος πέθανε αφού συνελήφθη, του πέρασαν χειροπέδες και του έδεσαν τα μάτια. Αντίθετα, αναφέρει ότι η απόφαση «λήφθηκε από την επιθυμία να διαφοροποιηθεί η επιχειρησιακή ανάπτυξη» των ισραηλινών δυνάμεων και προσθέτει ότι η μονάδα θα επιστρέψει στη Δυτική Όχθη στα τέλη του επόμενου έτους.

Το Netzah Yehuda είναι μια ειδική μονάδα για υπερορθόδοξους Εβραίους στρατιώτες που δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει τους θρησκευόμενους άνδρες, οι οποίοι συχνά λαμβάνουν ειδικές απαλλαγές από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, να καταταγούν στο στρατό. Όμως τα μέλη του συχνά έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις κακοποίησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα