ΑΘΗΝΑ
06:42
|
18.04.2024
Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι. Παρασύρθηκαν τουλάχιστον 16 αυτοκίνητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες αγνοούνται από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομο της νότιας Βραζιλίας. Οι αρχές αναφέρουν ότι ένας τεράστιος όγκος λάσπης έπεσε στον αυτοκινητόδρομο BR-376 στην πολιτεία Παρανά και παρέσυρε τουλάχιστον 16 οχήματα.

Τα σωστικά συνεργεία, που έσπευσαν στο σημείο της κατολίσθησης, αναφέρουν ότι οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την όλη επιχείρηση για τον εντοπισμό επιζώντων. Οι τοπικές αρχές μάλιστα, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι αγνοούνται από 30 έως 50 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών κατάφεραν να εντοπίσουν έξι επιζώντες, ανάμεσά του ο δήμαρχος της παραλιακής πόλης Γκουαρατούμπα, Ρομπέρτο Ζούστους. Ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε: «Είμαι ζωντανός από θαύμα. Ήταν τρομακτικό, μας καταπλάκωσε το βουνό. Η λάσπη παρέσυρε και το τελευταίο αυτοκίνητο πάνω στον δρόμο».

Αεροφωτογραφίες που δημοσίευσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δείχνουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κατολίσθηση το βράδυ της Δευτέρας που παρέσυρε τμήμα του αυτοκινητόδρομου και τα οχήματα που βρίσκονταν σε αυτόν.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βραζιλίας INMET εξέδωσε προειδοποίηση για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων στην περιοχή και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για νέες κατολισθήσεις εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα