ΑΘΗΝΑ
03:33
|
20.04.2024
Στα πλαίσια της εκστρατείας δαιμονοποίησης της Ρωσίας η αναγνώριση του λιμού στην Ουκρανία το 1932-1933 ως «γενοκτονία», λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ψήφισμα της Μπουντενσταγκ σχετικά με την αναγνώριση του μαζικού λιμού στην επικράτεια της Ουκρανικής το 1932-1933 ως «γενοκτονία του ουκρανικού λαού», αποτελεί ακόμα μία προσπάθεια να δικαιολογηθεί η εκστρατεία δαιμονοποίησης της Ρωσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση αφορά, στην χθεσινοβραδινή αναγνώριση, από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, ως «γενοκτονία από τον σοβιετικό ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν», του μεγάλου λιμού της Ουκρανίας την περίοδο 1932-33, που υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός από την Αριστερά και την Εναλλακτική για τη Γερμανία.

«Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια να δικαιολογηθεί και να υποκινηθεί η εκστρατεία που εμφυτεύεται στην Ουκρανία και χρηματοδοτείται από τη Δύση για να δαιμονοποιήσει τη Ρωσία, να βάλει τους Ουκρανούς εναντίον των Ρώσων και άλλων λαών της πρώην ΕΣΣΔ», τονίζεται στην ανακοίνωση της Μόσχας.

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών  η Μπουντενσταγκ αποσιωπά ότι ο λιμός μαινόταν τότε όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια της Σοβιετικής Ένωσης.

«Οι βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου από τον κυβερνητικό συνασπισμό και το μπλοκ της αντιπολίτευσης CDU/CSU, ξεχνώντας αυτή την πραγματικότητα, αποφάσισαν να υποστηρίξουν προκλητικά τον πολιτικό και ιδεολογικό μύθο που υποστηρίχθηκε από τις ουκρανικές αρχές με υπόδειξη υπερεθνικιστικών, ναζιστικών και ρωσοφοβικών δυνάμεων», υποστηρίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι με αυτή την προκλητική ενέργεια «οι Γερμανοί προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία τους και να σβήσουν τις φρικαλεότητες που διέπραξαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Μόσχα δηλώνει, τέλος, ότι η απροθυμία των Γερμανών να πληρώσουν αποζημίωση σε όλους τους επιζώντες του αποκλεισμού του Λένινγκραντ, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι πέθαναν από την πείνα, συμπεριλαμβανομένων Ουκρανών, και όχι μόνο Εβραίων επιζώντων του αποκλεισμού, αποτελεί επίσης εκδήλωση ανήθικης προσέγγισης.

«Η γερμανική Μπουντενσταγκθα πρέπει να ντρέπεται για τέτοιες ανήθικες αποφάσεις που αναβιώνουν τη φασιστική ιδεολογία του φυλετικού μίσους και των διακρίσεων και τις προσπάθειες απαλλαγής από την ευθύνη για εγκλήματα πολέμου», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα