ΑΘΗΝΑ
05:11
|
19.04.2024
Μια εκστρατεία ενημέρωσης επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή και να δείξει πόσο εύκολος και γρήγορος είναι πλέον ο διαγνωστικός έλεγχος για τον HIV.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα AIDS, οι πολιτικοί αρχηγοί επισκέφθηκαν τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή», που δραστηριοποιείται για την ενημέρωση, την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη του στίγματος που συνοδεύει μέχρι και σήμερα το AIDS και τον HIV.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Θετικής Φωνής, ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε ένα από τα κινητά κέντρα του Κέντρου Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Ath Checkpoint.

Τo Κέντρο Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Ath Checkpoint, συμπλήρωσε φέτος 10 χρόνια λειτουργίας. Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε πρόσφατα και φέρει τον τίτλο «Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο», επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή και να δείξει πόσο εύκολος και γρήγορος είναι πλέον ο διαγνωστικός έλεγχος για τον HIV:

«”Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο”
Με μια δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ΗΙV ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και η Gilead Sciences Ελλάδας δίνουν και φέτος μήνυμα ζωής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, πραγματοποιείται και φέτος μια δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV με σύμμαχο το Δήμο Αθηναίων, που έθεσε την καμπάνια υπό την αιγίδα του, και τα Κέντρα Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας “Checkpoint”.

Η νέα καμπάνια με το σλόγκαν “Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο” στοχεύει να προκαλέσει άμεσα και έντονα το ενδιαφέρον για να μάθει κανείς περισσότερα για τη διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου HIV, για την οποία αρκεί ένα τσίμπημα στο δάχτυλο για τη διενέργειά του. Υιοθετήθηκε μια τολμηρή και προκλητική προσέγγιση, ώστε να επιτευχθεί το μεγάλο ζητούμενο που είναι να τραβήξει την προσοχή όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων, επιλέγοντας ένα μήνυμα που ξεχωρίζει. Άλλωστε, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, η αντιμετώπιση του AIDS συσχετίστηκε με ορισμένες από τις πλέον εμβληματικές εκστρατείες στην ιστορία της διαφήμισης. Σήμερα, με την εν λόγω καμπάνια, επιδιώκουμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση.


Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην Πλατεία Μοναστηρακίου, για να κάνετε εύκολα, γρήγορα και εμπιστευτικά τον διαγνωστικό έλεγχο, με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο. Ο προληπτικός έλεγχος είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος. Με την έγκαιρη διάγνωση της λοίμωξης τα άτομα που ζουν με τον ιό έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Οφείλουμε ως κοινωνία να αποβάλλουμε τα στερεότυπα και τους φόβους του στιγματισμού και να συμβάλουμε στην καταπολέμηση του HIV ακολουθώντας την απλή διαδικασία του τεστ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα