ΑΘΗΝΑ
04:42
|
01.02.2023
Εάν δεν ομαλοποιηθούν οι εξαγωγές θα υπάρξει μακροπρόθεσμα πρόβλημα διαθεσιμότητας τροφίμων, εκτίμησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία για την επανέναρξη των εξαγωγών λιπασμάτων από την Ρωσία μέσω των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας, εκτίμησε χθες ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Μάρτιν Γκρίφθς, τονίζοντας ότι τα ρωσικά λιπάσματα είναι εξίσου απαραίτητα με τα ουκρανικά σιτηρά.

Η διευκόλυνση των αποστολών τροφίμων και λιπασμάτων από τη Ρωσία είναι μια κεντρική πτυχή μιας συμφωνίας πακέτου που μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία τον Ιούλιο – και παρατάθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα – η οποία επανεκκίνησε επίσης τις αποστολές σιτηρών της Ουκρανίας.

Επικαλούμενος εταίρους από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ο Γκρίφιθς τόνισε ότι τα ρωσικά λιπάσματα που παρέχονται στην παγκόσμια αγορά διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων και των υψηλών τιμών των τροφίμων και αν οι εξαγωγές δεν ομαλοποιηθούν θα υπάρξουν, μακροπρόθεσμα, σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας τροφίμων μέσα στον επόμενο έτος.

«Η λειτουργία του αγωγού αμμωνίας από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας… μπορεί να ξεκινήσει μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες», εκτίμησε ο διπλωμάτης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΝΑΤΟ: Η Κίνα παρακολουθεί και διδάσκεται…

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η προπώληση εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Ευλογία οι κυρώσεις της Δύσης, λέει ο Λουκασένκο στη Ζιμπάμπουε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα