ΑΘΗΝΑ
23:00
|
31.01.2023
Η Γαλλία ενδέχεται να αντιμετωπίσει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με την RTE.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εάν έχουμε έναν ιδιαίτερα κρύο Ιανουάριο και καμία προσαρμογή ορισμένων συμπεριφορών, τότε δεν αποκλείουμε τη χρήση μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης φορτίου», δήλωσε η εταιρεία του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας (RTE).

Η Γαλλία μπορεί να περάσει μια περίοδο μειωμένης ισχύος λόγω των καιρικών συνθηκών και της χαμηλότερης παραγωγικής ικανότητας του γαλλικού πυρηνικού γίγαντα EDF, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Ξαβιέ Πιεσαζίκ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της γαλλικής εταιρείας διαχείρισης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας RTE.

Ο Πιεσαζίκ είπε στο δημόσιο ραδιοφωνικό κανάλι France Inter ότι μια διακοπή ρεύματος είναι πιθανή, αλλά θα διαρκέσει μόνο «λίγες ημέρες».

Εάν η χώρα συνεχίσει να μειώνει την κατανάλωση, μια διακοπή ρεύματος θα μπορούσε να αποφευχθεί, είπε, καλώντας τους πολίτες να χρησιμοποιούν τον ιστότοπο MonEcowatt για να παρακολουθούν την κατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος στις γειτονιές τους και να δουν εάν «δυνητικά» επηρεάζονται από μια διακοπή.

Η Γαλλία ενδέχεται να αντιμετωπίσει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με την RTE. Λόγω ενός σκληρού χειμώνα, η κατανάλωση θέρμανσης είναι πιθανό να αυξηθεί, προκαλώντας έτσι πίεση στο δίκτυο.

Επιπλέον, η EDF υποβάλλεται σε μαζικούς ελέγχους στον πυρηνικό στόλο του, μειώνοντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, ο Πιεσαζίκ δήλωσε αρκετά σίγουρος για την παραγωγική ικανότητα της EDF. «Η RTE αναμένει δυναμικότητα παραγωγής 40 γιγαβάτ μέχρι τον Ιανουάριο… έναντι περίπου 36 σήμερα», είπε.

«Δεν ανακοινώνουμε στους Γάλλους ότι θα υπάρξουν διακοπές», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ολιβιέ Βεράν, προσπαθώντας να καθησυχάσει το κοινό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΝΑΤΟ: Η Κίνα παρακολουθεί και διδάσκεται…

Η Άγκυρα προωθεί την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η προπώληση εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα