ΑΘΗΝΑ
17:58
|
18.04.2024
Η εκκένωση της πόλης γίνεται προληπτικά, καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι πρέπει να απομακρυνθούν από μια πόλη που επλήγη από κατολισθήσεις στο ιταλικό νησί Ίσκια, όπου αναμένονται περισσότερες έντονες βροχοπτώσεις, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος την Παρασκευή.

Πριν από έξι ημέρες το μικρό λιμάνι του Καζαμιτσιόλα Τέρμε κατακλύσθηκε από ένα κύμα λάσπης, με συντρίμμια και πέτρες που έπεσαν από το υψηλότερο σημείο του νησιού κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής βροχόπτωσης, σκοτώνοντας τουλάχιστον έντεκα ανθρώπους.

Οι κάτοικοι της Καζαμιτσιόλα Τέρμε που πρόκειται να απομακρυνθούν θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές της Ίσκια για δύο έως τρεις νύχτες, ξεκινώντας από τις 15:00 το μεσημέρι τοπική ώρα, δήλωσε ο επίτροπος έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης Τζιοβάνι Λεγκνίνι.

Είπε ότι οι εκκενώσεις ήταν ένα προληπτικό μέτρο που αποφασίστηκε μετά από προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα από την περιφερειακή υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η Ίσκια, ένα ηφαιστειακό νησί, περίπου 30 χλμ. από τη Νάπολη, φημίζεται για τα ιαματικά λουτρά και τη γραφική ακτογραμμή του. Αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτο σε φυσικές καταστροφές.

Στην Καζαμιτσιόλα Τέρμε, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2017 μετά από σεισμό 4,0 Ρίχτερ, ενώ άλλες δύο κατολισθήσεις το 2006 και το 2009 στοίχισαν πέντε ζωές συνολικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα