ΑΘΗΝΑ
04:56
|
31.01.2023
Η ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα, συνιστούν παραβίαση του Συντάγματος και του κράτους δικαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκδήλωση με θέμα «Νερό – Δημοκρατία – Δημόσια αγαθά – Κινήματα» διοργανώνει η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ. στον Εκθεσιακό χώρο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η  ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα, συνιστούν παραβίαση του Συντάγματος, του κράτους δικαίου και των βασικών αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το ΣτΕ δικαίωσε τους αγώνες του κινήματος για το Δημόσιο Νερό με τις αποφάσεις του το 2014 για το ΤΑΙΠΕΔ, το 2021 για την ΚΥΑ τιμολόγησης νερού, το 2022 για την έξοδο ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ και το 2022 κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΥΣ.

Όμως, όπως επισημαίνει η Πρωτοβουλία, η κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή της πλειοψηφίας των μετοχών ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο, με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, ακύρωσε την Απόφαση του 2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ, γεγονός που συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα.

Η Πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουν 73 φορείς από όλη την Ελλάδα, συνεχίζει και εντείνει τον αγώνα για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, για την Δημοκρατία, την συνταγματική προστασία και την κατοχύρωση της δημόσιας διαχείρισης των κοινών αγαθών και καλεί πολίτες, κοινωνικά κινήματα, συνδικαλιστικούς φορείς, πολιτικά κόμματα,  οργανώσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και όλους/ες που θεωρούν επιβεβλημένη την Δημοκρατία και την ορθή λειτουργία της στην εκδήλωση της Κυριακής στην οποία θα μιλήσουν οι:

  • Μαρία Καραμανώφ, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ε.τ., Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας
  • Ηλίας Κλάπας, πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου Πειραιά
  • Ηλίας Κορλός, πρόεδρος Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, εκπρόσωπος της “Πρωτοβουλίας”
  • Γιώτα Σταθά, μέλος ΔΣ Διπλωματούχων Μηχανικών ομίλου ΔΕΗ

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους:

  • Γεώργιο Κασιμάτη, Πανεπιστημιακός, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
  • Λουίζα Βαλεντίν, Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Υπερεθνικών Μελετών (ΤΝΙ), Άμστερνταμ, Ολλανδία
  • David Hall, Επισκέπτης Καθηγητής στο Διεθνές Κέντρο Έρευνας Δημόσιων Υπηρεσιών

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάσος Σαραντής

Στο χώρο θα υπάρχουν καφές και σνακς από τη συλλογική κουζίνα El Chef, η οποία όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εξίζει να ενισχυθεί διότι με τα έσοδα  οργανώνει γεύματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Και στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ο Ζελένσκι

Συντριβή Phantomََ: Ελπίζουν σε ένα θαύμα…

Στη Χάγη οι κόντρες Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα