ΑΘΗΝΑ
11:07
|
25.04.2024
Η Σουηδία εξέδωσε το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν στην Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σουηδία εξέδωσε το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε για συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, στην Τουρκία, μεταδίδει το πρακτορείο TASS. Αυτό σηματοδοτεί το πρώτο συγκεκριμένο βήμα της Σουηδίας για την εφαρμογή του μνημονίου ένταξης στο ΝΑΤΟ, που υπεγράφη νωρίτερα με την Τουρκία, το οποίο συνεπάγεται έκδοση ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, ανέφερε το NTV το Σάββατο.

Ο Μαχμούτ Τατ, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών και 10 μηνών στην Τουρκία, ζήτησε καταφύγιο στη Σουηδία το 2015, αλλά του αρνήθηκαν. Πρόσφατα, συνελήφθη από τη σουηδική αστυνομία. Το βράδυ της Παρασκευής, παραδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από όπου μεταφέρθηκε σε κρατητήριο.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά τις συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών και των δύο χωρών στο περιθώριο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Μετά τη συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Άγκυρα σημειώνει την πιο αποφασιστική πρόθεση της Σουηδίας όσον αφορά την ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά αναμένει πιο συγκεκριμένα βήματα για την εφαρμογή του μνημονίου ένταξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνωφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα