ΑΘΗΝΑ
22:31
|
27.04.2024
Επιχειρησιακή «αναβάθμιση» της δημοτικής αστυνομίας «στα πρότυπα των δυνάμεων ασφαλείας» φέρνει στη Βουλή το ΥΠΕΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχειρησιακή αναβάθμιση της δημοτικής αστυνομίας «στα πρότυπα των δυνάμεων ασφαλείας» φέρνει στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών, προβλέποντας μάλιστα την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για 1.264 προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών μέσω ΑΣΕΠ, λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που υποβαθμίζει πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο με τίτλο «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» δίνει διευρυμένες αρμοδιότητες στην δημοτική αστυνομία, επιτρέποντας στους αστυνομικούς να εκτελούν, μεταξύ άλλων, καθήκοντα «ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου» και να προβαίνουν σε συλλήψεις. 

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως «κάθε δημοτικός αστυνομικός φέρει, με δαπάνες του οικείου δήμου, ειδικό εξοπλισμό και μέσα δέσμευσης, όπως ενδεικτικά, αλεξίσφαιρο γιλέκο, χειροπέδες και αστυνομικές ράβδους, η οποία δύναται να χρησιμοποιείται σε περίπτωση άμυνας».

Ολόκληρο το κατατεθέν νομοσχέδιο:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα