ΑΘΗΝΑ
05:29
|
27.04.2024
Σύννεφο τέφρας 19 χιλιομέτρων σκεπάζει τον ουρανό της Ιάβα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου, αναγκάζοντας περίπου 2.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύννεφο τέφρας έκτασης 19 χιλιομέτρων έχει σκεπάσει τον ουρανό της Ιάβα στην Ινδονησία μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου, αναγκάζοντας περίπου 2.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, μετά την επείγουσα ειδοποίηση για την περιοχή στα ανατολικά του νησιού Ιάβα,  σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας (BNPB) ανακοίνωσε ότι 1.979 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε 11 καταφύγια και πως αρχές μοίρασαν μάσκες στους κατοίκους. Η έκρηξη ξεκίνησε στις 2:46 π.μ. (1946 GMT το Σάββατο) και συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης, έρευνας και εκκένωσης.

Το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Αντιμετώπισης Γεωλογικών Κινδύνων της Ινδονησίας, (PVMBG), αύξησε το επίπεδο ηφαιστειακής δραστηριότητας στο υψηλότερο επίπεδο και προειδοποίησε τους κατοίκους να μην πλησιάζουν σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το κέντρο της έκρηξης του Σεμέρου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα σύννεφα τέφρας έχουν παρασυρθεί σχεδόν 19 χιλιόμετρα από το κέντρο της έκρηξης, ενώ είναι πιθανό να έχει συσσωρευτεί μεγαλύτερος όγκος μάγματος σε σύγκριση με προηγούμενες εκρήξεις του ηφαιστείου, το 2021 και το 2020, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο το σύννεφο τέφρας να επεκταθεί και πάνω από μεγαλύτερες κατοικημένες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα