ΑΘΗΝΑ
09:21
|
26.04.2024
Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών στη Νότια Κορέα απεργούν για περισσότερες από 10 ημέρες παλεύοντας για καλύτερους μισθούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 200 φορτηγατζήδες διαμένουν μέσα σε πέντε σκηνές κοντά στη Σεούλ και μαζί με το τσουχτερό κρύο, πολεμούν το αφήγημα της κυβέρνησης ότι αποτελούν μια καλά αμειβόμενη «εργατική αριστοκρατία».

Αυτοί οι οδηγοί ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τον αντίκτυπο της απεργίας τους για την προστασία του κατώτατου μισθού σε μια εποχή που ο κόσμος μάχεται τον πληθωρισμό και λένε ότι το αίτημά τους για ισχυρότερη προστασία του κατώτατου μισθού είναι σημαντικό για να σωθούν από τη φτώχεια.

«Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε πιστοί στη χώρα μας, γιατί συνεισφέρουμε στις εξαγωγές. Τα χρήματά μας χρησιμοποιούνται για να φάμε και να ζήσουμε για ένα μήνα. Εργατική αριστοκρατία; Αυτό είναι ανοησία», δήλωσε ο Κιμ Γιανγκ Τσαν, οδηγός φορτηγού εμπορευματοκιβωτίων.

Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών στη Νότια Κορέα απεργούν για περισσότερες από 10 ημέρες, καθώς οι διαπραγματευτές που εκπροσωπούν τα συνδικάτα και την κυβέρνηση δεν καταφέρνουν να σημειώσουν καμία πρόοδο σχετικά με τις διαφωνίες σχετικά με τους κανόνες για την ελάχιστη αμοιβή.

Καθώς το κόστος των καυσίμων συνεχίζει να αυξάνεται, περισσότεροι από 25.000 φορτηγατζήδες απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να θεσπίσει ένα μόνιμο σύστημα ελάχιστης αμοιβής, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως «Ασφαλής Ναύλος».

Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει διευκρινίσει ότι το σύστημα ελάχιστης αμοιβής δεν θα επεκταθεί πέραν των τριών ετών για τους φορτηγατζήδες. Το σωματείο απαιτεί να είναι μόνιμο και ευρύτερο στο πεδίο του.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ ζήτησε από τους αξιωματούχους να προετοιμαστούν για τη διεύρυνση της εντολής επιστροφής στη δουλειά, που επεκτείνεται πέρα από τη βιομηχανία τσιμέντου καθώς η απεργία των φορτηγατζήδων συνεχίζεται.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος εξέδωσε εντολή «έναρξης εργασίας», η πρώτη στο είδος της εντολή που εκδόθηκε στην ιστορία της χώρας, ζητώντας από τους 2.500 διαδηλωτές οδηγούς είτε να επιστρέψουν στη βιομηχανία τσιμέντου είτε να αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

Σε μια δήλωση, ο εκπρόσωπος Λι Τζάε- μγιουνγκ είπε: «Την Κυριακή ο πρόεδρος Γιουν κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να προετοιμαστούν για να εκδώσουν εντολή επιστροφής στην εργασία σε τομείς όπως η διύλιση πετρελαίου και η χαλυβουργία, όπου αναμένεται πρόσθετη ζημιά».

Ο Πρόεδρος Γιουν είπε ότι όσοι παραβιάζουν τους νόμους όσο συμμετέχουν σε απεργία, πρέπει να τιμωρηθούν, και απηύθυνε έκκληση στους υπουργούς του να εργαστούν για την ελαχιστοποίηση της ζημιάς.

Εν τω μεταξύ, μια γενική απεργία σχεδιάζει την Τρίτη η Συνομοσπονδία Συνδικάτων της Κορέας, η οποία αποτελεί ένα συνδικάτο-ομπρέλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα