ΑΘΗΝΑ
17:26
|
25.04.2024
Έκρηξη οργής έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης που τραυματίστηκε σε αστυνομική καταδίωξη. Πορεία στην Καμάρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου χαροπαλεύει ο 16χρονος Ρομ, Κώστας Φραγκούλης, που τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης σήμερα τα ξημερώματα γιατί έφυγε από βενζινάδικο της πόλης δίχως να πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρώ. Ο έφηβος, από τα ξημερώματα, νοσηλεύεται διασωληνωμένος, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε στο κεφάλι συνελήφθη. 

Πλήθος διαδηλωτών, αλληλέγγυων, συγγενών και φίλων του 16χρονου Κώστα που είναι πατέρας ενός παιδιού ενάμιση έτους άναψαν φωτιές έξω από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο καταγγέλλοντας την αστυνομική βία.

«Δεν ήταν τα λεφτά, οι μπάτσοι πυροβόλησαν γιατί ήτανε Ρομά» φώναζε το πλήθος έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομ, ενώ φίλοι και συγγενείς διαμαρτύρονταν για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του άοπλου εφήβου φωνάζοντας: «Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι».

Μεγάλη συγκέντρωση πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε μετά τις 7.00 το απόγευμα στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάλεσε νωρίτερα τους νέους και τις νέες η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ.

Ο τραυματισμός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα