ΑΘΗΝΑ
15:38
|
20.04.2024
Η επίθεση κουκουλοφόρων στο πλαίσιο της διαδήλωσης για τον τραυματισμό 16χρονου Ρομ έδωσε το πρόσχημα στους αστυνομικούς για χρήση χειροβομβίδων και χημικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

‘Ενταση επικράτησε απόψε μετά τις 21.00 στην Καμάρα Θεσσαλονίκης, όταν αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών σε μία προσπάθεια να διαλύσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομ, Κώστα Φραγκούλη, από αστυνομικό σήμερα τα ξημερώματα επειδή έφυγε από βενζινάδικο δίχως να πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρώ.

Την πρωτοβουλία της πορείας διαμαρτυρίας στην Καμάρα Θεσσαλονίκης είχαν άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, απευθύνοντας ευρύτερα κάλεσμα για συγκέντρωση στο χώρο στις 7.30 μμ.

Εικόνα

Η ΕΛ.ΑΣ ισχυρίζεται ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν περισσότερα από 1500 άτομα στην πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Ωστόσο, λίγα λεπτά με την έναρξή της, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ ,αναποδογύρισαν κάδους στο οδόστρωμα και έβαλαν φωτιά, προσφέροντας το πρόσχημα στους αστυνομικούς να επέμβουν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.

Η χρήση των χημικών δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους αστυνομικούς να προχωρούν κατά διαστήματα σε προσαγωγές ακόμη και διερχόμενων περαστικών. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή Αριστοτέλους και Μητροπόλεως και επέστρεψαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου διαλύθηκαν.

Εικόνα

Στη διαδρομή κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες  και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ενώ μια ομάδα ατόμων αποκόπηκε από το κυρίως σώμα της πορείας και κινήθηκε προς την παραλιακή λεωφόρο.  


Το απόγευμα συγγενείς, φίλοι και αλληλέγγυοι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται δίνοντας μάχη να κρατηθεί στη ζωή, μετά από πολύωρη εκπέμβαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα