ΑΘΗΝΑ
04:08
|
06.07.2024
Η αστυνομία έκανε και στα Εξάρχεια εκτενή χρήση χημικών και χειροβομβίδων για να διαλύσει την συγκέντρωση και πορεία κατά του τραυματισμού του 16χρονου Ρομ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκρούσεις κουκουλοφόρων και αστυνομικών σημειώθηκαν απόψε στα Εξάρχεια μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλογικοτήτων με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη σήμερα τα ξημερώματα επειδή έφυγε από βενζινάδικο δίχως να πληρώσει καύσιμα αξίας 20 ευρώ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις 21.00 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου όταν νεαροί άγνωστοι πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο.

Οι αστυνομικοί με τη σειρά τους απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, όπως έγινε νωρίτερα σήμερα και στην Καμάρα Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διαδήλωσης για τον τραυματισμό του 16χρονου στο κεφάλι από αστυνομικό.

Παράλληλα άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου που είχε δολοφονηθεί τον Δεκέμβρη του 2008 από αστυνομικά πυρά.

Οργή για τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Επεισόδια στα Εξάρχεια

Νωρίτερα απόψε δεκάδες μέλη της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στη στάση του μετρό έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιώντας ακολούθως πορεία προς το σταθμό του μετρό Κατεχάκη, όπου και ολοκληρώθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Ο Πάπας αφόρισε Αρχιεπίσκοπο αφού κρίθηκε ένοχος για σχίσμα

Αστυνομία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στις 6/7 στο Παλαιό Φάληρο

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα