ΑΘΗΝΑ
12:44
|
25.04.2024
Ο στρατός της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε 130 βλήματα πυροβολικού προς τη συνοριακή γραμμή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας εκτόξευσε περίπου 130 βλήματα πυροβολικού στη θαλάσσια ζώνη ασφαλείας στις ανατολικές και δυτικές ακτές της χώρας.

Αυτό ανέφερε, σήμερα Δευτέρα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο την Επιτροπή των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Κορέας.

Σύμφωνα με τον στρατό, περί τις 14:59 τοπική ώρα, από την επαρχία Gangwon προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και από την επαρχία Hwanghae-nam-do, εκτοξεύτηκαν περίπου 130 οβίδες, που σύμφωνα με πληροφορίες έπληξαν την θαλάσσια περιοχή βόρεια της βόρειας συνοριακής γραμμής, την οποία η Δημοκρατία της Κορέας θεωρεί ότι είναι το de facto θαλάσσιο σύνορο.

Αντιδρώντας η Σεούλ, έκανε λόγο για παραβίαση της διακορεατικής συμφωνίας της 19ης Σεπτεμβρίου του 2018. «Τα πλήγματα του πυροβολικού στις ανατολικές και δυτικές θαλάσσιες ζώνες ασφαλείας αποτελούν σαφή παραβίαση της διακορεατικής συμφωνίας της 19ης Σεπτεμβρίου 2018. Καλούμε τον Βορρά να σταματήσει τέτοιες ενέργειες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το αρχηγείο του Επιτελείου του νοτικορεατικού στρατού πρόσθεσε ότι η Σεούλ παρακολουθεί τις δραστηριότητες της Πιονγκγιάνγκ, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενισχύει την ετοιμότητά της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Μαδούρο: Η Μπολιβαριανή Συμμαχία υποστηρίζει τον πολυπολικό κόσμο

Ο Τοκάγιεφ για τους «εχθρούς του Καζακστάν»

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα