ΑΘΗΝΑ
15:47
|
26.04.2024
Απογοητευμένοι οι Ουκρανοί από την ιταλική βοήθεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ουκρανοί στρατιώτες δηλώνουν απογοητευμένοι από τη στρατιωτική βοήθεια που έστειλε η Ρώμη, καθώς βρέθηκαν να παραλαμβάνουν όλμους 120mm Mod63 που κατασκευάστηκαν το 1966, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τα οπτικά για τα συγκεκριμένα όπλα είναι τεχνολογίας που χρονολογείται στα πρώτα χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία είναι πιο πίσω ακόμα και από τα σοβιετικά όπλα της ίδιας περιόδου.

«Πρόκειται για ξεπερασμένα μοντέλα που κατασκευάστηκαν το 1966 και τα οπτικά συστήματα και τα συστήματα καθοδήγησης χρονολογούνται από το 1947», ανέφεραν στρατιωτικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι Ουκρανοί μαχητές παραπονούνται επίσης ότι η Ιταλία τους παρέδωσε όπλα χωρίς πυρομαχικά.

«Έπρεπε να αρκεστούμε στα αμερικανικά και πολωνικά όπλα, τα οποία ζυγίζουν πολύ. Εξαιτίας αυτού, η ακρίβεια και η εμβέλεια της βολής μειώνονται. Επομένως, προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε αυτόν τον εξοπλισμό με πολύ πιο προηγμένους σουηδικούς όλμους», δήλωσαν στρατιωτικοί στην εφημερίδα.

Τον Νοέμβριο, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, ανέφερε ότι η Ρώμη δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες προμήθειες όπλων για την Ουκρανία, αλλά δεν απέκλεισε η απόφαση αυτή να επανεξεταστεί στο πλαίσιο των συμφωνιών του ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα