ΑΘΗΝΑ
22:41
|
26.04.2024
Η πιο φονική χρονιά, από το 2005, το 2022 για τη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με Παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι το θύμα είναι ο 22χρονος Ομάρ Μανάα και ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας επιδρομής τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι ακόμα Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν το πρωί στον προσφυγικό καταυλισμό Deheishe στα περίχωρα της Βηθλεέμ, και συνεπλάκησαν με ομάδα κατοίκους της περιοχής, ενώ στη συνέχεια, πέταξαν δακρυγόνα και άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους.

Η δολοφονία, που σημειώθηκε κοντά στην πόλη της Βηθλεέμ, έρχεται εν μέσω έντασης καταστολής από τις ισραηλινές δυνάμεις στην περιοχή, με σχεδόν καθημερινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που οδηγούν σε δολοφονίες και συλλήψεις κι ενώ η πιο δεξιά κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα τις επόμενες εβδομάδες .

Περισσότεροι από 10 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την περασμένη εβδομάδα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένου του 23χρονου Αμάρ Μουφλέχ, ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από την ισραηλινή αστυνομία στο φως της ημέρας στις 2 Δεκεμβρίου στην Huwara.

Τον Νοέμβριο, ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Τορ Γουίνσλαντ, ανέφερε πως το 2022 αναμένεται να είναι το πιο θανατηφόρο έτος για τους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από το 2005, οπότε ο διεθνής οργανισμός άρχισε να διατηρεί αρχεία δολοφονιών.

Τουλάχιστον 140 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή μέχρι στιγμής φέτος.

Συνολικά, το 2022, περισσότεροι από 200 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, όπου το Ισραήλ διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές νωρίς χθες την Κυριακή μετά από πτώση ρουκέτας στο νότιο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα