ΑΘΗΝΑ
12:17
|
23.04.2024
Συγκλονισμένη η κοινωνία των Σερρών μετά την έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου που προκάλεσε το θάνατο ενός 11χρονου μαθητή και τον ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φονική αποδείχθηκε η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες καθώς έχασε τη ζωή του ένας μαθητής της έκτης Δημοτικού και τραυματίστηκαν ελαφρά άλλοι δύο μικρότεροι, της πρώτης και της τετάρτης τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κάτιας Νιάκαρη για την ΕΡΤ, η έκρηξη στο λεβητοστάσιο έγινε την ώρα του διαλείμματος. Η πόρτα πετάχτηκε τριάντα μέτρα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο παιδί και να το τραυματίσει σοβαρά. Ασθενοφόρο παρέλαβε το παιδί δίχως τις αισθήσεις του και το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε αργότερα ο θάνατός του.

Ρεπορτάζ του agriniopress.gr αναφέρει πως στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.

Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του και ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και θα παραμείνει ανενεργός.

Σε κάποιο διάλειμμα των μικρών έγινε έκρηξη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο. Όπως λένε από το σχολείο, αν τα παιδιά είχαν μάθημα και δεν βρίσκονταν στο προαύλιο, τότε θα είχε αποτραπεί η τραγωδία.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον νεκρό μαθητή

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το απόγευμα ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Νικόλαος Φαρμάκης, επισημαίνοντας τα γεγονότα μετά τη μεταφορά του 11χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο και τον ελαφρύτερο τραυματισμό δύο μικρότερων μαθητών.

serres-sxoleio__2_

Η ανακοίνωση του διοικητή αναφέρει:

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο (2) ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών

Συγκλονισμένος δήλωσε αργότερα ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, σε δηλώσεις που έκανε από το χώρο του σχολείου σε δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια του μικτού μαθητή της έκτης τάξης. Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των δύο άλλων μαθητών που τραυματίστηκαν από αυτό το τραγικό συμβάν. Η διερεύνηση από την αστυνομία είναι σε εξέλιξη. Είμαστε εδώ για να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα