ΑΘΗΝΑ
22:49
|
03.05.2024
«Τους πυροβολήσανε γιατί ήταν τσιγγάνοι δικαιοσύνη για Φραγκούλη και Σαμπάνη». Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση και πορεία κατά της αστυνομικής βίας πραγματοποίησαν, αργά το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, φορείς, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις, με αφορμή το αιματηρό συμβάν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη και τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη, αλλά και ενόψει της επετείου συμπλήρωσης 14 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όπως είχε συμβεί λίγο νωρίτερα και στη Θεσσαλονίκη όπου εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, για να διαμαρτυρηθούν, την ώρα που ο 16χρονος που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στο κεφάλι, δίνει μάχη στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για να κρατηθεί στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της πορείας στην συμπρωτεύουσα η αστυνομία προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έξι προσαγωγές.

Η ένταση μεταφέρθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων και στις οδούς Μπενάκη, Κωλέττη και Θεμιστοκλέους όπου νεαροί έστησαν πρόχειρα οδοφράγματα καίγοντας κάδους σκουπιδιών και ρίχνοντας αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που απάντησαν με καταιγισμό χημικών.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Πάτρα, Κέρκυρα, Λάρισα, Ξάνθη και άλλες πόλεις, ενώ σε όλη τη χώρα αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες πορείες και δράσεις διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τα κεντρικά ραντεβού να έχουν δοθεί στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα τόσο στην Αθήνα, όσο και στη συμπρωτεύουσα, στα Προπύλαια και στην Καμάρα αντίστοιχα.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι από δεκάδες Ρομά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ενώ για τον ίδιο λόγο μέλη της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στη στάση του μετρό έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιώντας ακολούθως πορεία προς το σταθμό του μετρό Κατεχάκη.

Παράλληλα άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου ο 15χρονος μαθητής έπεσε νεκρός στις 6 Δεκέμβρη του 2008, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα