ΑΘΗΝΑ
04:52
|
30.03.2023
Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολίσθηση που παρέσυρε λεωφορείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Κυριακή, κατολίσθηση στο διαμέρισμα της Ρισαράλντα της Κολομβίας έθαψε ένα λεωφορείο και άφησε πίσω του 27 νεκρούς. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται και σήμερα, ενώ βρέθηκαν και νέα πτώματα.

«Με λύπη πρέπει να ανακοινώσω ότι μέχρι στιγμής 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 3 ανήλικοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στην τραγωδία του Πουέμπλο Ρίκο, στη Ρισαράλντα», είπε ο πρόεδρος της χώρας, Γκουστάβο Πέτρο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα παράσχει πλήρη υποστήριξη στις οικογένειες των τα θύματα.

Προηγουμένως, η Εθνική Μονάδα Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (UNGRD) ενημέρωσε ότι έχουν ταυτοποιηθεί 7 πτώματα και 5 τραυματίες λάμβαναν ιατρική βοήθεια στην Περέιρα.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε όταν ένα τμήμα του βουνού έπεσε, παίρνοντας μαζί του ένα κομμάτι του δρόμου που συνδέει τα διαμερίσματα Ρισαράλντα και Τσοκό.

Η κατολίσθηση έθαψε ένα διαδημοτικό λεωφορείο μεταφοράς που άφησε το Κάλι με προορισμό τους δήμους Κοντότο και Κουίμπντο, στο διαμέρισμα Τσοκό.

Ο διευθυντής του UNGRD Χαβιέ Πάβα και ο κυβερνήτης της Ρισάλντα, Βίκτορ Μανουέλ Ταμάγιο, ταξίδεψαν στον τόπο του συμβάντος για να επαληθεύσουν τι είχε συμβεί.

Η κατολίσθηση προήλθε ως αποτέλεσμα του φαινομένου Λα Νίνια, το οποίο είναι παρόν στην Κολομβία από τον Αύγουστο του 2020. Οι τεχνικοί του UNGRD εξήγησαν ότι η κατολίσθηση ήταν συνέπεια εβδομάδων έντονων βροχοπτώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τάση φυγής των τραπεζών από τις επενδύσεις στο Ελληνικό

Έκκληση Ίλον Μασκ για εξάμηνο μορατόριουμ σε έρευνες Τ.Ν.

Εκπνέει σήμερα το τελεσίγραφο της κυβέρνησης προς τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου

Ποια κυβέρνηση συνασπισμού δεν αποκλείει ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα