ΑΘΗΝΑ
06:42
|
25.04.2024
Διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας, 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραμονή της συμπλήρωσης δεκατεσσάρων χρόνων από την αστυνομική δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένα νέο περιστατικό δολοφονικής αστυνομικής βίας ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των συμβάντων που καταγγέλλουν και επιδιώκουν να εξαλείψουν οι διαδηλώσεις που γίνονται κάθε 6η Δεκέμβρη.

Ο 16χρονος Ρομ, Κώστας Φραγκούλης, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αφότου χτυπήθηκε στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικών που τον καταδίωκαν για το ότι δεν πλήρωσε για καύσιμα αξίας 20 ευρώ.

Οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν χθες φορείς και συλλογικότητες για τις σημερινές κινητοποιήσεις καλούν σε διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία, η οποία ήρθε ξανά στο προσκήνιο με το συμβάν της περασμένης νύχτας.

  • Στην Αθήνα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 και μισή το πρωί, ενώ στο ίδιο σημείο καλείται συγκέντρωση και στις 6 και μισή το απόγευμα, από φοιτητικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις.
  • Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα στις 12 το πρωί, ενώ φοιτητικές και πολιτικές συλλογικότητες καλούν στο ίδιο σημείο και στις 6 το απόγευμα.
  • Στην Πάτρα, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές καλούν στις 12 το πρωί στο Παράρτημα.
  • Στο Ρέθυμνο, το κάλεσμα είναι για τις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο.
  • Στα Ιωάννινα, το κάλεσμα φορέων, φοιτητικών και πολιτικών συλλογικοτήτων είναι για τις έξι το απόγευμα στην Ακαδημία.
  • Στον Βόλο, ο οποίος θρήνησε το θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου μετά από το βασανισμό του ενόσω τελούσε υπό αστυνομική κράτηση, το αυριανό κάλεσμα, το οποίο συνδέεται άμεσα και με αυτή την υπόθεση, είναι για τις 6 το απόγευμα στον Θόλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα