ΑΘΗΝΑ
00:50
|
27.04.2024
Απαγόρευσαν στον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο επίσημη ιατρική ενημέρωση για την κατάσταση του 16χρονου Ρομ που χαροπαλεύει στο Ιπποκράτειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον αποκλεισμό του από την ενημέρωση των γιατρών του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης για την πορεία της υγείας του 16χρονου Ρομ, Κώστα Φραγκούλη, που χαροπαλεύει μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι από σφαίρα αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της 5ης Δεκέμβρη καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του τραυματία, Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Ο Αλεξόπουλος μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφο του Τhe Press Project κατήγγειλε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έδωσε άδεια να ενημερωθεί από τους θεράποντες γιατρούς, παρουσία των γονέων του 16χρονου Φραγκούλη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Όταν ζήτησα επίσημα να ενημερωθώ μαζί με τους γονείς, δεν μου επιτράπηκε αυτό. Δεν είναι παράνομο αυτό, είναι ζήτημα λειτουργίας του νοσοκομείου, οι οποίοι αποφασίζουν να ενημερώνουν μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού. Όταν εγώ ζήτησα να υπάρχει μία ενημέρωση και προς εμένα, παρουσία των δύο γονέων, πράγμα που ήταν δικό τους αίτημα μου απαγορεύθηκε. Ξέρετε, εμείς δεν βλέπουμε φαντάσματα πολιτικά. Οι άνθρωποι ήθελαν να μάθουν τί γίνεται με την υγεία του παιδιού τους και επειδή δεν έχουν το γνωστικό επίπεδο για να καταλάβουν τι ακριβώς σημαίνει η κάθε ιατρική ορολογία, ζήτησαν οι ίδιοι η ενημέρωση να γίνει παρουσία μου. Η προϊσταμένη της ΜΕΘ, είπε πρώτα ότι θα το συζητήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Κατόπιν μου είπε ότι θα το επέτρεπε μόνο με εισαγγελική παραγγελία. Ειλικρινά όλο αυτό μου έκανε εντύπωση. Ίσως να το προβλέπει το πρωτόκολλο, όμως δε γίνεται για λόγους καθαρά πρωτοκόλλου να μη μου γίνεται μία ενημέρωση η οποία στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση των γονέων, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι το επιδιώκουν. Δηλαδή εάν για παράδειγμα είχαν κάποιο μαθησιακό πρόβλημα, τι θα έκανε η προϊσταμένη; Πώς θα γινόταν; Επομένως, δεν μπορώ να προχωρήσω σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με την υγεία του 16χρονου. Δεν μου επέτρεψαν επίσημη ενημέρωση».

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Νίκος Αντωνάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους γιατί δεν επέτρεψε την έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για την πορεία του 16χρονου σοβαρά τραυματία απάντησε πως το νοσοκομείο δε βγάζει ιατρική ανακοίνωση  για όλα τα περιστατικά» λες και η υπόθεση τραυματισμού εφήβου από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης ήταν μία…συνηθισμένη υπόθεση!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα