ΑΘΗΝΑ
06:02
|
25.04.2024
Οι σοβαρές καταγγελίες αφορούν άσκοπο βασανισμό ή και θανάτωση πολλών εκατοντάδων ζώων μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα ξεκίνησε το  ομοσπονδιακό υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ σε μια από τις εταιρίες του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ εξετάζοντας καταγγελίες για πιθανή κακοποίηση ζώων που χρησιμοποιούνται σε πειράματα.

Η έρευνα αφορά την εταιρία ιατρικής νευροτεχνολογίας  Neuralink που μεταξύ άλλων ασχολείται με την εγκατάσταση εμφυτευμάτων μικροεπεξεργαστών σε ανθρώπους και τη σύνδεσή τους με προηγμένους υπολογιστές αλλά και εμφυτεύματα στον εγκέφαλο που θα «θεραπεύσει» την τυφλότητα ή την παραλυσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρόιτερς, εργαζόμενοι στην εταιρία φαίνεται πως κατήγγειλαν στις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές επιπόλαια πειράματα που είχαν ως αποτέλεσμα τον άσκοπο βασανισμό ή και θανάτωση περίπου 1.500 ζώων από το 2018 μέχρι σήμερα στο πλαίσιο των πειραμάτων της Neuralink.

Μερικοί νυν και πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας καταγγέλλουν ότι οι θάνατοι αυτοί είναι περισσότεροι από όσοι χρειάζονται και οφείλονται στις υπερβολικές απαιτήσεις του

Η έρευνα διενεργείται από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, μετά από αίτημα ομοσπονδιακού εισαγγελέα για πιθανή παραβίαση από τη Neuralink της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας.

΄Πριν λίγες μέρες ο Ίλον Μασκ υποστήριξε ότι σε περίπου έξι μήνες θα αρχίσει η τοποθέτηση του πρώτου εμφυτεύματος στον εγκέφαλο ανθρώπων σε μία προσπάθεια να προλάβει τον ανταγωνισμό από άλλες εταιρίες του είδους, όπως η Synchron, που φέρεται πως έχουν να πετύχει πιο γρήγορα πρόοδο στον τομέα των εγκεφαλικών ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Το ρομπότ Emo μπορεί να μαντέψει πότε θα χαμογελάσεις…

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα