ΑΘΗΝΑ
16:07
|
26.04.2024
Οι νεκροί ήταν υπάλληλοι της εταιρείας πετρελαίου που επέβαιναν σε λεωφορείο στο Μαζάρ-ι- Σαρίφ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στην άκρη του δρόμου στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Στους νεκρούς από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 7 το πρωί τοπική ώρα, στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι μιας εταιρείας πετρελαιοειδών που επέβαιναν σε διερχόμενο λεωφορείο.

«Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε ένα καρότσι στην άκρη του δρόμου. Ανατινάχθηκε καθώς έφτασε το λεωφορείο», δήλωσε στέλεχος του τοπικού αστυνομικού τμήματος του Μπαλχ στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Δεν είναι ακόμα σαφές ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, η οποία έρχεται εν μέσω επανειλημμένων δεσμεύσεων από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν να φέρει ασφάλεια στο Αφγανιστάν μετά από δεκαετίες πολέμου.

Παρόλα αυτά, τον περασμένο μήνα, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε σχολείο στο Άιμπακ, μια πόλη στην επαρχία Σαμανγκάν, που συνορεύει με την επαρχία Μπαλχ.

Τον Μάιο, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά εκρήξεων στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε ταυτόχρονη επίθεση σε τζαμί στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Το ISIL (ISIS) – ο κύριος αντίπαλος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν – είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, αλλά όχι για την έκρηξη στην Καμπούλ.

Η πρόσφατη βία περιελάμβανε επίσης μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε τέσσερις σε τζαμί στο κτιριακό συγκρότημα του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν τον Οκτώβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα