ΑΘΗΝΑ
05:18
|
31.01.2023
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά την άμεση έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για τον 16χρονο Ρομ, Κώστα Φραγκούλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η «Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας» την άρνηση του διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης την έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για την κατάσταση υγείας του 16χρονου Ρομ, Κώστα Φραγκούλη, που χαροπαλεύει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης.

«Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που επισημαίνει πως η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος είναι «ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου» και ευθύνη των γιατρών «είναι η ενημέρωση των συγγενών του θύματος».

Σταθερή αλλά κρίσιμη η υγεία του 16χρονου Φραγκούλη

Ώρες αργότερα, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ υπό τον όρο ανωνυμίας χαρακτήρισε «κρίσιμη αλλά σταθερή» την κατάσταση υγείας του 16χρονου. Ερωτηθείς γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν απάντησε πως αυτό δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ ή του υπουργείου αλλά του νοσοκομείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Και στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ο Ζελένσκι

Συντριβή Phantomََ: Ελπίζουν σε ένα θαύμα…

11.000 αστυνομικούς θα παρατάξει αύριο εναντίον των διαδηλωτών ο Μακρόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα