ΑΘΗΝΑ
23:59
|
08.05.2024
Η Ελλάδα «απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις τουρκικές απαιτήσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου απέρριψε σήμερα με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις χτεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί «παραβίασης» των συμφωνιών Λωζάννης και Παρισίων επειδή δόθηκαν στην Ελλάδα τα νησιά «τα νησιά που έχει εξοπλίσει η Ελλάδα της δόθηκαν με τον όρο να μην μπορεί να τα εξοπλίζει».

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Και τονίζει:

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα. Η Ελλάδα σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα