ΑΘΗΝΑ
11:19
|
30.04.2024
Η δικαστής Μάλσακ-Γουίνκεμαν υπηρέτησε ως βουλεύτρια στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο μεταξύ 2017 και 2021 και υποτίθεται ότι θα γινόταν υπουργός Δικαιοσύνης στο νέο καθεστώς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν δεκάδες άτομα που φέρονται να σχεδίαζαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας. Η Μπίργκιτ Μάλσακ-Γουίνκεμαν, πρώην βουλεύτρια του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), φέρεται να είναι μεταξύ εκείνων που έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες σε περίπου 50 άτομα για μια σειρά εγκλημάτων που σχετίζονται με την ύποπτη συνωμοσία, μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα. οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη του κινήματος «Πολίτες του Ράιχ», το οποίο απορρίπτει τη νομιμότητα του σύγχρονου γερμανικού κράτους υπέρ της κυβέρνησης που υπήρχε μεταξύ 1871 και 1918.

Οι συνωμότες φέρονται να ήθελαν να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου και να πραγματοποιήσουν εκστρατεία σαμποτάζ, με απώτερο σκοπό την κατάληψη της εξουσίας. Οι Γερμανοί εισαγγελείς περιέγραψαν την κλίμακα της επιχείρησης για τη σύλληψή τους, η οποία περιελάμβανε την ταυτόχρονη εκτέλεση περίπου 25 ενταλμάτων σύλληψης, ως πρωτοφανή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Αναγνώρισαν τον επικεφαλής του επίδοξου κυβερνώντος συμβουλίου ως «Ερρίκο 13ο του Ρόις». Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι ο Χάινριχ Ρόις, γόνος ευγενούς οικογένειας από τη Φρανκφούρτη του Μάιν, ο οποίος έχει επιχείρηση ακινήτων. Όπως γράφει η εφημερίδα «Die Welt», είναι ο ιδιοκτήτης ενός κυνηγετικού καταφυγίου, του Βάιντμανσέιλ, το οποίο χρησιμοποιείτο, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ως αρχηγείο των «Πολιτών του Ράιχ».

Ένας άλλος ύποπτος, που φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της συνωμοσίας, αναγνωρίστηκε ως πρώην διοικητής αλεξιπτωτιστών.

Η Μάλσακ-Γουίνκεμαν υπηρέτησε ως βουλεύτρια στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο μεταξύ 2017 και 2021. Η 58χρονη υποτίθεται ότι θα γινόταν υπουργός Δικαιοσύνης στο νέο καθεστώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η πρώην βουλεύτρια του AfD έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο στη Γερμανία λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας ενός πολιτικού στο Βερολίνο να της απαγορεύσει να αναλάβει εκ νέου το αξίωμα του δικαστή περιφερειακού δικαστηρίου στη γερμανική πρωτεύουσα μετά τη λήξη της θητείας της ως βουλευτής. Το αίτημα του πολιτικού απορρίφθηκε τον Οκτώβριο.

Το κόμμα αντέδρασε στις ειδήσεις για την επιδρομή με σύντομη ανακοίνωση, καταδικάζοντας την υποτιθέμενη συνωμοσία και εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην ικανότητα των αρχών να προσδιορίσουν το βάθος της κίνησης. Όπως οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι στη Γερμανία, τα μέλη του κόμματος έμαθαν για την φερόμενη συνωμοσία από τα μέσα ενημέρωσης, είπε το AfD.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα