ΑΘΗΝΑ
16:24
|
19.04.2024
Επιχείρηση «σκούπα» σε 11 κρατίδια για τη διάλυση πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πανεθνική επιδρομή συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 ύποπτα μέλη και υποστηρικτές τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μάρκο Μπούσμαν.

Ο Μπούσμαν ανέφερε ότι οι έρευνες στράφηκαν εναντίον ενός ύποπτου τρομοκρατικού δικτύου με γνωστούς δεσμούς με το κίνημα «Ράιχσμπουργκερ» (Reichsbürger). Είπε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα ότι σχεδίαζαν ένοπλη επίθεση σε κρατικούς θεσμούς.

Επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε 11 γερμανικά ομοσπονδιακά κρατίδια, πρόσθεσε το γραφείο της Εισαγγελίας σε ανακοίνωσή του.

«Από σήμερα το πρωί λαμβάνει χώρα μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση. Ο ομοσπονδιακός γενικός εισαγγελέας ερευνά ένα ύποπτο τρομοκρατικό δίκτυο από τη σκηνή του Ράιχσμπουργκερ», έγραψε ο Μπούσμαν. «Υπάρχει η υποψία ότι σχεδιάστηκε ένοπλη επίθεση σε συνταγματικά όργανα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

Η επιχείρηση έρευνας αναφέρεται ότι κάλυψε 130 ακίνητα που ανήκουν σε 52 υπόπτους σε έντεκα κρατίδια.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Εισαγγελίας, οι συλληφθέντες «ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση που ιδρύθηκε το αργότερο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2021, η οποία έχει θέσει ως στόχο να ξεπεράσει την υπάρχουσα κρατική τάξη στη Γερμανία και να την αντικαταστήσει με τη δική της μορφή κράτους».

Η ακροδεξιά οργάνωση δεν αποκλείει τη βία κατά του κράτους ως μέσο για την επίτευξη του στόχου, ανέφερε το γραφείο.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στα γερμανικά κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βερολίνο, Έσση, Κάτω Σαξονία, Σαξονία, Θουριγγία καθώς και στην Αυστρία και την Ιταλία, ανέφερε το γραφείο, ενώ κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν, το αργότερο από τα τέλη Νοεμβρίου 2021, να προβούν σε ενέργειες βάσει της ιδεολογίας τους.

Το ακροδεξιό κίνημα Reichsbürger αποτελείται από μια σειρά από μικρές οργανώσεις και άτομα, κυρίως στα κρατίδια του Βραδεμβούργου, του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και της Βαυαρίας. Δεν αποδέχονται τη νομιμότητα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ούτε καμία από τις κυβερνητικές αρχές της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα