ΑΘΗΝΑ
10:34
|
25.04.2024
Νύχτα έντασης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα - Να αναλάβει τον 32χρονο αστυνομικό μελετά ο Αλέξης Κούγιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας θα καταθέσουν σήμερα οι γονείς του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας από αστυνομικό κατά την διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη. Αυτό γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου, Θεόφιλος Αλεξόπουλος.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι αυτή εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή».

Ο Αλέξης Κούγιας θα αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού

Ο Αλέξης Κούγιας θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν την υπεράσπιση του αστυνομικού. «Καλούμαι να εκπροσωπήσω έναν φτωχό αστυνομικό, που έχει δυο παιδάκια 4 και 7 ετών κι όλοι τον χαρακτηρίζουν εξαιρετικό αστυνομικό και καλοκάγαθο άνθρωπο» είπε σήμερα ο κ. Κούγιας μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Το παν είναι να γίνει καλά το παιδί. Θα διαβάσω την δικογραφία, θα γνωρίσω τον κατηγορούμενο για να δω τα κίνητρά του κι ακολούθως θα αποφασίσω αν θα τον εκπροσωπήσω, όπως έχω κάνει και με άλλους αντίστοιχους κατηγορούμενους» πρόσθεσε ο γνωστός δικηγόρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας είχε αναλάβει τους αστυνομικούς που κατηγορούνταν για τον θάνατο του Ρομά Νίκου Σαμπάνη, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τον περασμένο Οκτώβριο στο Πέραμα, έχοντας δεχθεί καταιγισμό πυροβολισμών.

Νύχτα έντασης στη Θεσσαλονίκη

Εντωμεταξύ, για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν στη δυτική Θεσσαλονίκη οι διαμαρτυρίες από ομάδες Ρομά για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία» ένταση διαρκείας σημειώθηκε στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στη Μενεμένη, όπου από τις 10 το βράδυ και ανά διαστήματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, άλλοτε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ κι άλλοτε με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Στην περιοχή στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μία δεύτερη εστία έντασης εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην οδό Λαγκαδά, μετά την πεζογέφυρα της Σταυρούπολης. Στο σημείο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν για δύο ώρες το οδόστρωμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, βάζοντας φωτιές σε κάδους με σκουπίδια, ενώ πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που κλήθηκαν επί τόπου.

Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω

Τεταμένο παραμένει το κλίμα και στην Αθήνα με την αστυνομία να προχωρά στο κλείσιμο της Περιφερειακής Αιγάλεω λόγω αντικειμένων που πέταξαν ομάδες Ρομά μετά από τις χθεσινές συμπλοκές με την αστυνομία.

Το απόγευμα της Τρίτης τα επεισόδια εκτός από την περιοχή του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι, επεκτάθηκαν σε Μενίδι, Ζεφύρι, Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια και στην Εθνική Οδό στο ύψος των Μεγάρων.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών συνολικά 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι τέσσερις από σκάγια και οι έξι από ρίψεις αντικειμένων, με τις πρώτες πληροφορίες για την υγεία τους να μην είναι ανησυχητικές, εκτός από την περίπτωση αστυνομικού που φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρότερα στα επεισόδια στο Μενίδι που κράτησαν μέχρι τα ξημερώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα