ΑΘΗΝΑ
20:23
|
23.04.2024
Για βολή εξουδετέρωσης και απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θέλουμε δικαίωση, να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε ένα 16χρονο. Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί αν και έκανε αυτό που έκανε. Ζητάμε συγγνώμη αλλά δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου. Να το πυροβολήσει και να το σκοτώσει», δήλωσε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής εις βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον γιό του, ο Παύλος Φραγκούλης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις των Ρομά σε όλη την Ελλάδα ο πατέρας του 16χρονου που δίνει μάχη στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για να κρατηθεί στη ζωή, είπε πως τις γνωρίζει και τους ευχαριστεί όλους.

Σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού, η μητέρα του είπε «Θέλω δικαίωση. Ο Κώστας είναι χάλια».

Η βολή στον 16χρονο ήταν βολή εξουδετέρωσης

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Θεόφιλος Αλεξόπουλος έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από την Ελληνική Αστυνομία.

«Μια βολή πίσω στο κεφάλι δεν γίνεται να είναι βολή εν αμύνει. Είναι βολή εξουδετέρωσης. Κακά τα ψέματα. Θα τα δούμε, θα εκτιμήσουμε και στα στοιχεία της δικογραφίας. Ενδεχομένως να χρειαστεί να τοποθετηθούμε εκ νέου. Ειλικρινά η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι στον Κώστα. Περιμένουμε όλοι ένα θαύμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξόπουλος.

«Εμείς δεν είμαστε εδώ ούτε για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις, ούτε για να δικαιολογήσουμε κάποιες αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν αυτά τα σκηνικά βίας είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Είναι αυτοί που τα προκαλούν. Και δεν αναφέρομαι στο περιστατικό, αναφέρομαι στην απόπειρα συγκάλυψης που γίνεται μεθοδευμένα από την ΕΛΑΣ. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ότι υπήρχε δήθεν προσπάθεια εμβολισμού και δεν αναφέρεται καν ο τρόπος, ο λόγος και το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε συνεπεία πυροβολισμού, αυτό και μόνο δηλώνει συγκάληψη», κατέληξε ο συνήγορος της οικογένειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα