ΑΘΗΝΑ
05:01
|
31.01.2023
«Να αναζητήσουμε τρόπους για να μειώσουμε τη χρήση βίας από τις αρχές επιβολής του νόμου, όχι να τους δίνουμε νέα εργαλεία για να σκοτώνουν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μέρα μετά τη μεγάλη διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, οι αρχές της πόλης απέρριψαν το σχέδιο για χρήση ρομπότ από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

«Οι πολίτες του Σαν Φρανσίσκο μίλησαν δυνατά και ξεκάθαρα: Δεν υπάρχει χώρος για ρομπότ δολοφόνους αστυνομικούς στην πόλη μας», ανέφερε το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Σαν Φρανσίσκο, Ντιν Πρέστον σε δήλωσή του στο ABC News. «Φέτος σημειώθηκαν περισσότερες δολοφονίες στα χέρια της αστυνομίας από κάθε άλλη χρονιά σε εθνικό επίπεδο. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να μειώσουμε τη χρήση βίας από τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, όχι να τους δίνουμε νέα εργαλεία για να σκοτώνουν ανθρώπους», πρόσθεσε.

Η είδηση έρχεται μια ημέρα αφότου κοινοτικές ομάδες διαδήλωσαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης καταγγέλλοντας το διάταγμα, το οποίο ενέκρινε το Εποπτικό Συμβούλιο του Σαν Φρανσίσκο με ψήφους  8 έναντι 3 στις 29 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Βόρειας Καλιφόρνια ανέφερε με δήλωσή της στο ABC News ότι αποτελεί τρομακτική τρομερή ιδέα να αφήσουμε τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν ρομπότ για θανατηφόρα βία.

«Το να τους επιτρέψουμε να σκοτώνουν εξ αποστάσεως θα οδηγήσει σε περισσότερα λάθη, και όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν με άλλα αστυνομικά όπλα, σε πιο συχνή χρήση», αναφέρεται στην δήλωση της Ένωσης.

Σε επιστολή προς τον δήμαρχο Λόντον Μπριντ και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεκάδες ομάδες ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις, οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, οργανώσεις LGBTQ και εργατικά συνδικάτα ζήτησαν από τα μέλη του δημοτικού  συμβουλίου να αλλάξουν την ψήφο τους, λέγοντας ότι η χρήση ρομπότ θα ήταν επικίνδυνη όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και για ανθρώπους που επισκέπτονται την πόλη.

Με πληροφορίες από ABC News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Και στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ο Ζελένσκι

Συντριβή Phantomََ: Ελπίζουν σε ένα θαύμα…

11.000 αστυνομικούς θα παρατάξει αύριο εναντίον των διαδηλωτών ο Μακρόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα