ΑΘΗΝΑ
16:04
|
19.04.2024
Επιθυμία για ακόμη στενότερες σχέσεις ανάμεσα στη χώρα μας και το Κατάρ εξέφρασε σήμερα με αφορμή την εθνική επέτειο ο Καταριανός πρέσβης στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ Κατάρ και Ελλάδας εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο δεξίωσης που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο πρέσβης του Κατάρ, Ουαλίντ αλ  Ιμάντι.

«Σήμερα βλέπουμε μια απτή ευημερία στις ελληνο-καταρινές σχέσεις, με βάση την αλληλοϋποστήριξη των δύο χωρών στα διεθνή συνέδρια και οργανισμούς, στο πλαίσιο των κοινών αξιών, ιδεών, δραστηριοτήτων, στόχων και οραμάτων. Προχωράμε σε εμβάθυνση της συνεργασίας, ανάπτυξη της κοινής εργασίας, με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας πορείας προς τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη» τόνισε ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην ελληνική κυβέρνηση και «τον φίλο ελληνικό λαό για τη σταθερή και ιστορική φιλία μεταξύ του Κράτους του Κατάρ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσβλέποντας στην περαιτέρω συνεργασία, με στόχο την σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών».

Ο Καταριανός διπλωμάτης έκανε εκτενή αναφορά στα «σημαντικά» επιτεύγματα του Κατάρ τα τελευταία χρόνια στον πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό, αθλητικό, υγειονομικό και εκπαιδευτικό τομέα, εκτιμώντας πως «έχουν χαράξει μια ανεξίτηλη εικόνα για αυτό και εδραίωσαν την προνομιακή του θέση μεταξύ των λαών». Από την άλλη απέφυγε επιμελώς κάθε νύξη στις διεθνείς καταγγελίες για τις παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων μεταναστών-εργατών στο Κατάρ, που θυσίασαν τη ζωή ή την υγεία τους προκειμένου να φτιαχτούν οι απαραίτητες υποδομές για την πραγματοποίηση των αγώνων του Διεθνούς Κυπέλου Ποδοσφαίρου.

Προτίμησε αντίθετα να εστιάσει στα πλεονεκτήματα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης λέγοντας πως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου περιλαμβάνει παράλληλα 4.500 δραστηριότητες πολιτιστικής κληρονομιάς σε διάστημα 24 ημερών, οι οποίες ενισχύουν και αναδεικνύουν την πίστη, την αλληλεγγύη, την ενότητα και την υπερηφάνεια για την εθνική ταυτότητα.

Ανέφερε επίσης πως το Παγκόσμιο Κύπελλο ανέδειξε τις οικονομικές και διοικητικές δυνατότητες του Κατάρ, την ασφάλεια και τα επιτεύγματα της χώρας σε όλους τους τομείς, ενώ «έφερε κοντά τους ανθρώπους και ενοποίησε συναισθήματα με στόχο την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που απειλούν την ανθρωπότητα».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας του Κατάρ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα