ΑΘΗΝΑ
02:42
|
03.06.2024
Συνελήφθησαν κατά την «απαγορευμένη» λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέτρων, πορεία του Πολυτεχνείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να βρεθούν αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου έξι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην «απαγορευμένη» λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας μέτρων, πορεία του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη το 2020.

Η πορεία είχε τότε πραγματοποιηθεί παρά τις συνθήκες πρωτοφανών απαγορεύσεων και καταστολής σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων και παρά την «κατάληψη» του ΑΠΘ από τα ΜΑΤ, με κατεύθυνση το αμερικανικό προξενείο.

Κατά τη διάρκειά της, οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν, τους διαδηλωτές και για 3 ώρες, εν μέσω επιθέσεων με γκλομπς και ασπίδες, έκοψαν σχεδόν 100 πρόστιμα των 300 ευρώ σε  συμμετέχοντες και ένα των 3.000 ευρώ για «οργανωτή της διαδήλωσης» και προχώρησαν σε έξι συλλήψεις, με ανυπόστατες κατηγορίες για «διέγερση σε ανυπακοή ή απείθεια κατά των νόμων», «διασπορά μολυσματικής νόσου», «βία κατά υπαλλήλου» κ.λπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΣΥ: Με στάση εργασίας απαντούν οι γιατροί στις κυβερνητικές απειλές

Μπλακ άουτ στα νότια προάστια της Αττικής

Πέμπτη φορά γαμπρός στα 93 του, ο Ρούπερτ Μέρντοχ

Ετοιμάζουν προσφυγή στο ΣτΕ για το φορολογικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα