ΑΘΗΝΑ
10:26
|
29.01.2023
Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ηθοποιός της Χρονιάς 2022 για το περιοδικό The International.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επελέγη από το αμερικανικό περιοδικό Time για το εξώφυλλο του ειδικού τεύχους, που φιλοξενεί στο εξώφυλλό του το Πρόσωπο της Χρονιάς… που φεύγει.

Στο άρθρο που συνοδεύει και εξηγεί την επιλογή Ζελένσκι εξαίρεται η γενναιότητα του προέδρου της Ουκρανίας, που με αποφασιστικότητα επισκέφθηκε τη Χερσώνα, παρά την εναντίωση του προσωπικού ασφαλείας του. «Γιατί να τους δώσει την ευκαιρία να [τον] χτυπήσουν; Ο προφανής λόγος είχε να κάνει με τον πόλεμο της πληροφορίας, που έχει γίνει η ειδικότητα του Ζελένσκι», εξηγεί ο συντάκτης.

Και από το Time περνάμε σε ένα άλλο περιοδικό, το The International, το οποίο δηλώνει στην «ταυτότητά» του: αντικαπιταλιστικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό. Και από τη Χερσώνα περνάμε την Πολωνία, εκεί που ο Ζελένσκι, πήγε να βγάλει τρελούς ακόμα και τους συμμάχους επιμένοντας ότι οι δύο πύραυλοι που έσκασαν σε πολωνικό έδαφος ήταν ρωσικοί. Για το «πνεύμα του στην κρίση της Πολωνίας» το The International φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τον Ηθοποιό της Χρονιάς: Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αρκετά τιμητικός τίτλος γιατί αυτή η παράσταση του Προέδρου δεν ήταν τόσο πειστική. Διαφορετικά ίσως να μιλούσαμε σήμερα για έναν άλλο πόλεμο.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Το «κρυφό χέρι» της Βρετανίας στο πραξικόπημα του ’64 στη Βραζιλία

Ηχηρό αντιφασιστικό «όχι» στη ναζιστική φιέστα και την ανοχή Μπακογιάννη και ΕΛ.ΑΣ.

Μνήμη Ολοκαυτώματος, Μνήμη Νικητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα