ΑΘΗΝΑ
22:31
|
19.04.2024
Εγκατέλειψε το στρατόπεδο των Δημοκρατικών στη Γερουσία η 46χρονη πολιτικός από την Αριζόνα δηλώνοντας ανεξάρτητη και ευέλικτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τροφή» σε περισσότερα και σκληρότερα διακομματικά παζάρια στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο των ΗΠΑ έδωσε σήμερα στην Ουάσιγκτον η απόφαση της γερουσιάστριας, Κίρστεν Σίνεμα, να αποχωρήσει από την ομάδα των γερουσιαστών του Δημοκρατικού κόμματος και να γίνει ανεξάρτητη με τη διαβεβαίωση πως δεν σκοπεύει να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικάνων.

U.S. Senator Sinema walks to the Senate floor at the U.S. Capitol in Washington

Η απόφαση της 46χρονης Σίνεμα (της οποίας η θητεία λήγει το 2024) τάραξε τα «νερά» στο κόμμα των Δημοκρατικών χαλώντας τους τον ψευδο-εφησυχασμό της «εύθραυστης πλειοψηφίας» 51 εδρών έναντι 49 στην 100μελή Γερουσία.

Ωστόσο, η απόφαση της Κίρστεν Σίνεμα, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς η συγκεκριμένη πολιτικός από την Αριζόνα, από το 2019 που εξελέγη γερουσιάστρια, τηρούσε ευέλικτη θέση σε διάφορα κρίσιμα νομοσχέδια υποστηρίζοντας πότε τις θέσεις του κόμματός της και πότε εκείνες των Ρεπουμπλικάνων με γνώμονα, υποτίθεται, τα συμφέροντα της πολιτείας που εκπροσωπεί. Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των δύο κομμάτων έχουν πάψει να ξεκάθαρες εδώ και δεκαετίες…

Από την άλλη η Σίνεμα κάνει στην πραγματικότητα αυτό που έκαναν κατά το παρελθόν  και άλλοι πρώην γερουσιαστές με πιο πρόσφατη περίπτωση τον αποβιώσαντα Τζον Μακέιν, ή τον Μπάρι Γκολντγουότερ κατά τις δεκαετίες 1950-60.  Το ίδιο ευέλικτος από το 2019 ως σήμερα είναι και ένας άλλος Δημοκρατικός γερουσιαστής, ο Τζο Μάνσιν, που προς το παρόν παραμένει στις γραμμές των Δημοκρατικών. Αύριο, ποιος ξέρει;

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Σίνεμα οι «αμιγώς» Δημοκρατικοί γερουσιαστές είναι 50 και οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν προς το παρόν 49, καθώς και σε αυτό το κόμμα υπάρχουν ανάλογα «ευέλικτοι» γερουσιαστές έτοιμοι να παζαρεύουν πότε με το κόμμα τους και πότε με τους Δημοκρατικούς για να προωθήσουν διάφορα κατά καιρούς συμφέροντα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα