ΑΘΗΝΑ
01:29
|
20.04.2024
Αγωγή κατά της εταιρίας που έφτιαξε το εθιστικό βιντεοπαιχνίδι Fortnite κατέθεσαν απελπισμένοι γονείς στον Καναδά. Το φαινόμενο δεν είναι μεμονωμένο. Έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δικαστήριο του Κεμπέκ στον Καναδά προσέφυγαν από κοινού οι γονείς τριών οικογενειών κατά της εταιρίας Epic Games που έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων το βιντεοπαιχνίδι Fortnite. Η αιτία; Τα παιδιά τους έχουν εθιστεί σε τέτοιο βαθμό που απαρνούνται ακόμη και τις βασικές ανάγκες της σίτισης, του ύπνου ή του μπάνιου! Ένα από τα παιδιά των τριών οικογενειών έχει εθιστεί σε τέτοιο βαθμό ώστε υπολογίζεται πως έπαιξε πάνω από 7.700 ώρες σε λιγότερο από 24 μήνες.

Fortnite character skins

Ο Σιλβαίν Λουσιέν Καναδός δικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση ενέκρινε την Τετάρτη την  αγωγή των τριών οικογενειών καθώς πείστηκε για τη σοβαρότητα του προβλήματος ακούγοντας τους γονείς να λένε πως τα παιδιά τους εδώ και καιρό παραλείπουν τον ύπνο, το φαγητό ή το μπάνιο λόγω εθισμού στο βιντεοπαιχνίδι.

Ο δικαστής μάλιστα αποφάσισε ότι το Fortnite  μπορεί να μην σχεδιάστηκε για να προκαλεί εθισμό αλλά «αναμφίβολα έχει αυτή την επίδραση σε ορισμένα παιδιά».

Ο δικαστής αποφάσισε επίσης πως μπορούν και άλλα εθισμένα παιδιά ή έφηβοι να συμμετάσχουν στην δικαστική αγωγή εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα εθισμού αφότου κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2017 η έκδοση Battle Royale του Fortnite.

Με την άποψη του δικαστή περί επιπτώσεων εθισμού συμφώνησε και η Δρ. ψυχολογίας Ανίτα Γάντια-Σμιθ που κατά την επιστημονική τής άποψη ανέφερε πως το βιντεοπαιχνίδι ασκεί την ίδια εθιστική επιρροή που ασκεί η κοκαΐνη.

Το βιντεοπαιχνίδι Fortnite  εκτιμάται σήμερα πως το παίζουν περίπου 350 εκατομμύρια παίχτες στο Ίντερνετ σε όλο τον κόσμο.

Υποτίθεται πως η πρόσβαση σε αυτό είναι «δωρεάν» όμως οι παίχτες αναγκάζονται να πληρώνουν για να κάνουν χρήση του νομίσματος «V Bucks» που χρησιμοποιείται για συναλλαγές εντός του βιντεοπαιχνιδιού. Έτσι λοιπόν με αυτή την κατά τα άλλα «δωρεάν» εφαρμογή παιχνιδιού, η εταιρία έχει αποκομίσει πάνω από 9 δις. δολάρια.

Πάντως, το 2018 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε ως υπαρκτό τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα