ΑΘΗΝΑ
09:48
|
24.04.2024
Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και έχουν γίνει προσαγωγές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη διαδοχική ημέρα αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ευρείας κλίμακας επιχείρηση σε περιοχές της Δυτικής Αττικής λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα σε εξέλιξη είναι από τις 10 το πρωί επιχείρηση σε Ζεφύρι, Μενίδι, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα Άνω Λιόσια.

Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και έχουν γίνει προσαγωγές.

Στόχος της επιχείρησης είναι, σύμφωνα με διαρροές από την αστυνομία, να βρεθούν οι υπαίτιοι των σοβαρότατων επεισοδίων που έχουν συμβεί όλες τις προηγούμενες ημέρες μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ΔΙΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι στόχος των εφόδων με πάνοπλους αστυνομικούς είναι δοθεί μήνυμα στους Ρομά προκειμένου να μην υπάρξουν κινητοποιήσεις εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τον εάν θα προφυλακιστεί ο 34χρονος αστυνομικός, οποίος μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούσαν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα