ΑΘΗΝΑ
01:41
|
02.05.2024
Οι κινητοποιούμενοι απορρίπτουν την «εκεχειρία» που ζήτησε η Ντίνα Μπολουάρτε, καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει το δρόμο για αντιλαϊκές πολιτικές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η περουβιανή αστυνομία κατέστειλε χθες τους πολίτες που διαδήλωσαν στο κέντρο της Λίμα, απαιτώντας το κλείσιμο του Κογκρέσου, το οποίο απομάκρυνε τον Πέδρο Καστίγιο από την προεδρία την Τετάρτη. Προς το παρόν, ο Καστίγιο είναι φυλακισμένος στη φυλακή Μπαρμπαντίλο στην περιοχή Άτε.

Το κίνημα του «Νέου Περού» και άλλες πολιτικές ομάδες ζήτησαν από τις αρχές να προχωρήσουν σε γενικές εκλογές και να συγκαλέσουν Συντακτική Συνέλευση.

Οι κινητοποιούμενες οργανώσεις απορρίπτουν την «εκεχειρία» που ζήτησε η Ντίνα Μπολουάρτε, καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει το δρόμο για πολιτικές που δεν θα ευνοούν τις λαϊκές τάξεις.

«Την Τετάρτη, οι ακροδεξιές ελίτ εφάρμοσαν μια ρατσιστική και ταξική στρατηγική με στόχο να σπάσουν τη λαϊκή βούληση και να απομακρύνουν τον Καστίγιο από την προεδρία», είπε η Λουκία Αλβίτες από το «Νέο Περού», προσθέτοντας ότι η εκεχειρία της Μπολουάρτε «αντιπροσωπεύει στην πράξη μια συμφωνία με τους πραξικοπηματίες. που έβαλαν χειροπέδες στη δημοκρατία».

Το tweet αναφέρει: «Τώρα από το Περού: στην πλατεία Σαν Μαρτίν, η αστυνομία επιτίθεται με βία και δακρυγόνα σε διαδηλωτές που απορρίπτουν την κυβέρνηση της Ντίνα Μπολουάρτε. Υπάρχει ένας θάνατος που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η βία συνοδεύει πάντα ένα πραξικόπημα!!”

«Αυτό που προτείνουμε είναι να προκηρυχθούν εκλογές με νέους κανόνες. Πρέπει να κάνουμε ένα δημοψήφισμα που θα μας επιτρέπει να καθιερώσουμε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, να επιστρέψουμε την εξουσία στον λαό και να ρωτήσουμε τους πολίτες εάν θέλουν ένα νέο Σύνταγμα», επεσήμανε.

Στην Αρεκουίπα, στο Κούσκο, στο Αγιακουτσόμ και σε άλλες νότιες επαρχίες, κοινωνικές οργανώσεις κάλεσαν τους ανθρώπους να πάνε στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν για τη φυλάκιση του Καστίγιο και να ζητήσουν νέες εκλογές.

Εκτός από το μπλοκάρισμα της παναμερικανικής οδού, οι πολίτες έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις στην Ίκα, την Αρεκουίπα και την Τάκνα. Απαιτούν το κλείσιμο του Κογκρέσου και νέες εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα